EVO U KAKVOM SU STANJU KRVNIČKI PRETUČENI SRPSKI DEČACI (15) IZ VUKOVARA! "Sedam za sto, a ne znam da li će i oni pored mene!"

Autor: Kurir

Svet

09.01.2024

22:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drama u Vukovaru: Huligani napali srpsku decu

EVO U KAKVOM SU STANJU KRVNIČKI PRETUČENI SRPSKI DEČACI (15) IZ VUKOVARA! "Sedam za sto, a ne znam da li će i oni pored mene!"

Foto: youtube/printscreen/Novosti


M. N. (41) je izrazio svoju zahvalnost što će moći da provede Svetog Stefana sa svojom decom kod kuće, nakon što su blizanci bili brutalno napadnuti u Vukovaru. Grupa navijača zagrebačkog Dinama napala je blizance i njihove školske drugove samo zbog toga što su čuli da govore ekavicom. Ovaj nemili događaj podstakao je reakcije širom regiona i izazvao osudu političara i javnosti.

- Hvala dragom bogu i Svetom Stefanu, našem svecu, pa smo bar za slavu zajedno. Dečaci su presrećni. Nisu mogli dočekati da budu kod kuće, posebno što su, pored svega, i gladni. Na infuziji su bili do danas, a sada ćemo moći da se počastimo - kaže M. N.



**Srećan kraj: Dečaci se vraćaju kući za Svetog Stefana**

M. N. je iskazao svoju radost što će moći da provede slavu sa svojom decom kod kuće, nakon što su prošli kroz traumatično iskustvo. Blizanci su primljeni u KBC Osijek sa teškim povredama, ali sada će konačno moći da budu sa svojom porodicom i proslave Svetog Stefana.

**Poziv na miran protest građana Vukovara**

U subotu će biti organizovan miran protest građana Vukovara kako bi se iskazala podrška deci koja su bila žrtve ovog nasilnog incidenta. Cilj okupljanja je da se pokaže nezadovoljstvo ponašanjem učesnika napada i da se pruži podrška deci, koja predstavljaju budućnost grada.

**Osuda nasilja i apel za toleranciju razlika**

Poslanik u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac osudio je napad i istakao važnost izgradnje tolerancije prema razlikama u Vukovaru. Pozvao je na kraj tolerancije prema nasilju i istakao da je vreme da država deluje u skladu sa svojim pravilima.

Nadamo se da će ovaj incident podstaći zajednicu da se ujedini u osudi nasilja i promovisanju tolerancije, te da će deca što pre ozdraviti i vratiti se normalnom životu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading