SKANDALOZNO UNAPREĐENJE U MUP-u: Službenica slavila uz pesmu Mitra Mirića pa popila PRIJAVU!

Autor:

Svet

05.01.2024

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandal u MUP-u Makedonije, sindikat podneo krivičnu prijavu protiv službenice zbog nezakonitog unapređenja

SKANDALOZNO UNAPREĐENJE U MUP-u: Službenica slavila uz pesmu Mitra Mirića pa popila PRIJAVU!

Foto: BORIS ROESSLER / AFP / Profimedia


Sindikat makedonske policije nedavno je podneo krivičnu prijavu protiv Maje Komnenović Milenkovske, koja je unapređena u zvanje komandira PU Mirkovci SVR Skoplje. Dejan Sazdov, predsednik Sindikata makedonske policije, ističe da je u njenom rasporedu izostavljena sistematizacija, te da je prekršen zakon u njenom unapređenju.

**Nedostatak sistematizacije i slavlje na društvenim mrežama**

Sazdov je naglasio da je nedostatak sistematizacije jedan od ključnih problema, te da Sindikat traži odgovarajuće mere od ministra unutrašnjih poslova, Olivera Spasovskog. Poseban akcenat stavljen je na proslavu unapređenja, koju je Milenkovska obeležila snimkom na društvenim mrežama sa tortom i pesmom „Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine“ Mitra Mirića.

**Sumnje u zloupotrebu položaja i ovlašćenja**

Sindikat je uputio krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja, uz priložene dokaze i svedoke. Takođe, istakli su sumnje u zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja u cilju sticanja koristi za sebe i drugog, na štetu drugih zaposlenih.

**Reakcija Tužilaštva i optužbe na račun komandanta PO Mirkovci**

Sazdov je pozvao Tužilaštvo da postupi i reaguje nakon podnesene krivične prijave. Takođe, istaknuto je da je isti slučaj bio aktuelan i sa unapređenjem unuke aktuelnog predsednika opštine Čučer Sandevo u komandanta PO Mirkovci, uz posebno pravljenje torte za promociju i davanje novca za muziku.

"Nije po sistematizaciji od policajca da postane viši inspektor, pa v.d. komandira. Podneli smo krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja, uz to smo dostavili dokaze i imamo svedoke", kaže Sazdov. , koji je pozvao Tužilaštvo da postupi i reaguje nakon podnesene krivične prijave.


Sindikat makedonske policije ističe da je neophodno sprovesti istragu i preduzeti odgovarajuće mere kako bi se utvrdile sve činjenice u vezi sa ovim slučajem, te da se odgovorni pozovu na odgovornost ukoliko se utvrde nepravilnosti. Scenariji poput ovog jasno ukazuju na potrebu za transparentnošću i poštovanjem zakona u procesima unapređenja unutar Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije.

„Prijavljeni rukovodilac je postupio van granica svojih ovlašćenja, čime nije smela i ni u kom slučaju nije mogla da preuzme snagu koja je jača od Zakona o javnim nabavkama, Pravilnika o raspodeli, korišćenju, održavanju i obnavljanju vozila. MUP-a i Zakona o sprečavanju korupcije Ovakvim nestručnim postupkom komandant je postupio suprotno članovima 7, 10. i 14. Zakona o unutrašnjim poslovima“, saopštio je danas SMP.

(Kurir.mk)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading