UŽAS I JEZA U BRČKOM! PREMINULA TRUDNICA: U bolnicu došla sa bebom u stomaku koja nije davala znake života!

Autor:

Svet

29.12.2023

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Informaciju o smrti pacijentkinje i njene nerođene bebe potvrdio je direktor Zdravstvenog centra.

UŽAS I JEZA U BRČKOM! PREMINULA TRUDNICA: U bolnicu došla sa bebom u stomaku koja nije davala znake života!

Foto: Shutterstock

Umrla trudnica

U Zdravstvenom centru u Brčkom pre nekoliko dana pri porođaju je preminula 34-godišnja F. A, saznaje Klix.ba. Prema informacijama koje su potvrđene tom portalu, ona je u bolnicu stigla s bebom u stomaku koja nije davala znakove života.

Informaciju o smrti pacijentkinje i njene nerođene bebe za Klix.ba je potvrdio direktor Zdravstvenog centra u Brčkom Emir Osmanović.

- Informacija o smrti majke i bebe je istinita. Zapravo, beba je umrla i pre nego je pacijentkinja došla u bolnicu. Ona je stigla sa bebom koja u stomaku nije davala znake života. Zatražio sam sačinjavanje detaljnog izveštaja o tom slučaju, odnosno o svim provedenim procedurama, a koji će biti dostupan iza Nove godine - kazao je Osmanović.

Tridesetčetverogodišnja pacijentkinja je preminula 25. decembra, a iza nje je ostalo još četvoro dece, odnosno sin i tri ćerke.

Ova vest dolazi nakon one koja je potresla region kada je majka teroje dece umrla u trećem mesecu trudnoće, a za njenu smrt je odgovorno medicinsko osoblje.

Podsetimo, Aleksandra Ivanov, 25-godišnja majka troje dece, umrla je 18. avgusta, nakon što se prethodne noći žalila na bol, krvarenje i kolima hitne pomoći odvezena je u bolnicu.

Mlada žena je hospitalizovana u 23.30 sa "genitalnim krvarenjem, hipogastričnim i lumbalnim bolovima". Dijagnoza ustanovljena na prijemu bila je "trajna trudnoća, manja metroragija, posmatranje sekundarne anemije", navodi se u izveštaju koji je pripremila Uprava za javno zdravlje (DSP) Botošanima.

Na prijemu je ustanovljeno da joj je visok pritisak, da je anemična, i da beba više nema otkucaje srca.

U porukama koje je poslala noć pre smrti, Aleksandra se požalila svojoj porodici da nijedan lekar ne odgovara na njene poruke, uprkos strašnom bolu. Mlada žena je ostavljena da čeka sedam satima doktora kod kojeg je bio njen karton, a dežurna lekarka je, iako je bila tu, odbila da joj pomogne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading