POTRESNA ISPOVEST BAKE ANICE: "Jela nisam osam dana, molim Boga da me uzme!" (VIDEO)

Autor:

Svet

11.12.2023

23:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baka Anica Rosnić iz Brčkog živi u teškim uslovima, boreći se sa siromaštvom i bolešću

POTRESNA ISPOVEST BAKE ANICE: "Jela nisam osam dana, molim Boga da me uzme!" (VIDEO)

Foto: printskrin

Sa penzijom od 130 KM (oko 8.000 dinara), Anica jedva sastavlja kraj s krajem, a pomaže joj samo komšinica Admira, koja joj donosi hranu.

U svojoj izjavi novinarima, Anica ističe da živi u gladi i hladnoći, te da je primorana da uništava nameštaj kako bi se ogrejala. Navodi da je prošla osam dana bez hrane pre nego što joj je komšinica donela paštetu i hleb. Ova potresna priča budi saosećanje i postavlja pitanje socijalne zaštite starijih građana u BiH.

- Hoće da mi isključe struju. Nemam da plaćam. Mogu samo da uzmem da se ubijem. Nemam ni da kupim hleba - navodi nemoćna starica koja je skoro nepokretna.

- Komšinica Admira mi na kraju donela paštetu i jedan hleb - kaže Anica.


**Borba za egzistenciju i porodična situacija**



Anica ističe da njen sin radi kao nadničar kako bi prehranio porodicu, dok je njena ćerka teško bolesna i živi u Beogradu. Sa svojom niskom penzijom, Anica se suočava sa nemogućnošću da obezbedi osnovne potrebe za sebe i svoju porodicu. Ova priča osvetljava tešku ekonomska situaciju u kojoj se mnoge porodice nalaze u Bosni i Hercegovini.

Olupala sam kauč da bih naložila vatru. Fotelju sam isto isekla. Umotam se u deke i molim Boga da me uzme - kaže Anica i dodaje da u frižideru ima samo insulin.



**Borba za osnovne potrebe**



Nemoćna starica ističe da je prinuđena da se greje uništavajući nameštaj, dok u frižideru ima samo insulin. Ova priča naglašava važnost socijalne pomoći i brige o najugroženijim članovima društva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading