JEZIVO! Pedofili dodavali decu u grupe na Snepčetu, delili eksplicitan sadržaj!

Autor:

Svet

05.12.2023

08:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa za suzbijanje visokotehnološkog kriminala Uprave policije preduzima aktivnosti po prijavi Udruženja Roditelji u vezi opasne pedofilske grupe na aplikaciji Snepčat.

JEZIVO! Pedofili dodavali decu u grupe na Snepčetu, delili eksplicitan sadržaj!

Foto: Shutterstock

Haker

Prema informacijama članovi ove grupe su slali pozive deci iz Crne Gore da im se pridruže, a zatim su u okviru čata delili pornografski sadržaj. Udruženje Roditelji je prošle sedmice upozorilo roditelje na ove gnusne sadržaje i odmah prijavilo slučaj Upravi policije, koja je promptno reagovala preduzimajući neophodne mere.

Grupa za suzbijanje visokotehnološkog kriminala preuzela je ovaj slučaj i zvanično je zatražila od Snepčata da dostavi podatke o ovoj pedofilskoj grupi.

Izvršna direktorica Udruženja Roditelji, Kristina Mihailović, je istakla da su roditelji odmah reagovali na upozorenje i prijavili slučaj, te da su takođe kontaktirali Snepčat i tražili zabranu širenja neprimerenog sadržaja. Mihailović je naglasila da je nekoliko dece doživelo šok kada su se našla u ovoj grupi i odmah su obavestila svoje roditelje.


Udruženje Roditelji je takođe apelovalo na ministra pravde, Andreja Milovića, da se obezbedi primena Krivičnog zakonika u cilju zaštite prava dece.

Nakon njihovih zahteva, iz resora ministra Milovića je saopšteno da bi do 15. decembra trebalo da bude u funkciji registar počinilaca krivičnih dela protiv polne slobode dece, kao posebna evidencija predviđena izmenama i dopunama Krivičnog zakonika Crne Gore, piše crnogorska Borba.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading