POČEO POPIS U CRNOJ GORI: Trebalo bi da traje 15 dana

Autor:

Svet

03.12.2023

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na popisu će se prikupljati i podaci o poljoprivredi.

POČEO POPIS U CRNOJ GORI: Trebalo bi da traje 15 dana

Foto: pixabay.com

Popis stanovništva i domaćinstava u Crnoj Gori počeo je danas, a kako su saopštili iz Monstata, popisivači Uprave za statistiku će narednih dana biti na terenu od 8 do 20 sati.

RTCG prenosi da je planirano da popis traje 15 dana, ali je moguće da bude produžen za još nekoliko dana.

Na popisu će se prikupljati i podaci o poljoprivredi, koji služe za identifikaciju poljoprivrednih gazdinstava i predstavljaju okvir za predstojeći popis poljoprivrede.

Zakonom o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova je predviđeno da su popisom obuhvaćeni crnogorski državljani koji imaju prebivalište ili boravište u Crnoj Gori bez obzira da li su prisutni u mestu stanovanja ili privremeno borave u drugom mestu u Crnoj Gori ili u drugoj državi, zatim stranci koji imaju odobren stalni ili privremeni boravak u Crnoj Gori, domaćinstva; stanovi i druge nastanjene prostorije.

Popis ne obuhvata diplomatsko osoblje stranih diplomatskih i konzularnih predstavništava u Crnoj Gori, predstavnike međunarodnih organizacija i tela koji imaju diplomatski status, kao ni članove njihovih užih porodica koji sa njima borave u Crnoj Gori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading