OTKRIVENA JAKO OPASNA RIBA U JADRANSKOM MORU! Stručnjaci upozoravaju, sve je bliže OBALI!

Autor:

Svet

27.11.2023

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fejsbuk grupa Splitska peškarija nedavno je objavila snimak male balon ribe koja je pronađena na ribljoj pijaci u Splitu.

OTKRIVENA JAKO OPASNA RIBA U JADRANSKOM MORU!  Stručnjaci upozoravaju, sve je bliže OBALI!

Foto: Facebook/Splitska peškarija

Riba je bila veličine ljudske jagodice, što ukazuje na to da je bila mlada. Institut za okeanografiju i ribarstvo potvrdio je ovu informaciju, ali ističe da nema razloga za paniku jer ova vrsta balon ribe nije otrovna.

Zabrinjavajuća činjenica je što se ova vrsta ribe lagano odomaćila u Jadranu i što je broj jedinki dosegao nivo koji omogućava razmnožavanje. Pre nekoliko dana, slična ribica iste veličine pronađena je u području Tribunja, što ukazuje da je ova vrsta na putu da postane stalni stanovnik Jadrana.

 


Upozorenje stručnjaka



Stručnjaci ističu da u Jadranu žive opasne balon ribe, te da treba biti oprezan prilikom njihovog hvatanja ili konzumiranja. Postoje vrste balon riba čije je meso vrlo otrovno, ali zapravo se ne zna pouzdano jesu li sve vrste ove ribe opasne po ljude. Zbog toga je važno pristupati ovim ribama s oprezom, jer u slučaju da se radi o otrovnoj jedinki, posledice po ljude mogu biti kobne.

Stručnjaci naglašavaju da je bolje sačekati njihovo mišljenje nego se samostalno izlagati potencijalno opasnim situacijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading