DRAMATIČNE SCENE U ZAGREBU! Dve detonacije u Aninoj ulici, u razmaku od četiri sata - bomba bačena na istu kuću!

Autor:

Svet

25.11.2023

21:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stravična detonacija odjeknula je najpre oko 17.30 sati u Aninoj ulici na zagrebačkom Rudešu. Pričinjena je i materijalna šteta uz objekt gdje se eksplozija dogodila, a policija je odmah po dolasku na mesto dojave ogradila celi prostor.

DRAMATIČNE SCENE U ZAGREBU! Dve detonacije u Aninoj ulici, u razmaku od četiri sata - bomba bačena na istu kuću!

Foto: Tanjug/DARIO GRZELJ

Nova detonacija u Zagrebu! Ista kuća, ista lokacija. Nepuna četiri sata od prve, prenosi Jutarnji.

- Slabije se čulo. Ali i dalje jako! Čim je grunulo policija je utrčala u kuću sa svih strana i počeli su po dvorištu postavljati neke vreće - kaže jedan sused iz ulice.

Stravična detonacija odjeknula je u subotu najpre oko 17.30 sati u Aninoj ulici na zagrebačkom Rudešu. Pričinjena je i materijalna šteta uz objekt gdje se eksplozija dogodila, a policija je odmah po dolasku na mesto dojave ogradila celi prostor.

- To je toliko grunulo da mi je svjetlosni bljesak osvijetlio sobu. Ležala sam u mraku i gledala televiziju. Čula sam kako neki muški glas vani uzrujano nešto govori nekome na mobitel, ali nisam uspjela razaznati što. Policija je vrlo brzo nakon toga došla, pa ne isključujem da je možda taj čovjek i zvao policiju. Prvo su stigla jedna kola, pa onda njih više - rekla je za Jutarnji jedna stanarka Anine ulice.

Građani takođe javljaju kako je policija provaljivala u kuću, Anina ulica je blokirana i nikoga ne puštaju blizu.

Policajci idu od stana do stana, a svima je rečeno da ne izlaze iz svojih domova.

- Uznemirila nas je eksplozija isto koliko i činjenica da se policija doslovno rastrčala po ulici i traži nešto, kucaju svima nama na vrata. Vrlo ubrzano, kao da je hitno. Ispituju jesmo li šta vidjeli. Mislim da ni oni sami još ne znaju što tačno traže, a možda imaju neke indicije, samo što to nama nisu hteli reći. Nismo baš mirna ulica u poslednje vreme, kradu nam se auti i bilo je oružanih razbojništava u trgovini - ispričao je  za Jutarnji.hr stanar Anine ulice.

- Kao da sve upućuje na eksplozivnu napravu, kao da nema govora o eventualnom plinu kao uzroku eksplozije ili išta slično. Strah nas je. Opravdano nas je strah jer se ništa još uvek ne zna, a mrak je pao - zaključuje jedna penzionerka.

- Čim je policija stigla u većem broju, iz zgrade gdje je eksplodiralo istrčale su dvije žene. Djelovale su vrlo uznemireno i prepadnuto. Inače, u toj zgradi živi i jedan par s malom bebom. Do same eksplozije s ulice se ništa nije čulo, a kad je eksplodiralo, pod se zatresao kao da je potres. Izašli smo na prozore vidjeti što je, a policija nas je vrlo brzo sve otjerala u stanove i rekla da ne izlazimo. Nakon nekog vremena krenuli su kucati po stanovima. Rekli su nam: ‘Iz policije smo. Jeste li što vidjeli ili čuli?‘. I zanimalo ih je jesmo li vidjeli kakav auto - ispričala nam je još jedna stanarka ulice.

Iz PU zagrebačke za Jutarnji list potvrdili su da su primili dojavu o eksploziji u dvorišnoj zgradi navedene ulice te da je usled eksplozije jedan automobil oštećen. Pritom napominju kako povređenih osoba nema i da se utvrđuju sve okolnosti događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading