SRAMOTA! NI HRVATSKA POLICIJA NIJE REAGOVALA! Videli da napadaju Srbe iz Sombora, prstom nisu makli - MRŽNJA I DALJE ŽIVI! (VIDEO)

Autor:

Svet

21.11.2023

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad na srpski automobil u Vukovaru.

SRAMOTA! NI HRVATSKA POLICIJA NIJE REAGOVALA! Videli da napadaju Srbe iz Sombora, prstom nisu makli - MRŽNJA I DALJE ŽIVI! (VIDEO)

Foto: youtube/printscreen/Novosti

Incident u kojem su četvorica mladića iz Vukovara napala auto sa somborskim tablicama, koji se dogodio 18. novembra u Nuštru, na dan kada se obležavao Dan sećanja, još jednom je pokazao da je netrpeljivost između Srba i Hrvata i dalje prisutna u ovom delu regije.

Prema rečima očevidaca, napad se dogodio oko 10 sati prepodne, u isto vreme kada je u Vukovaru počinjala Kolona sećanja. Na snimku se vidi kako su četvorica mladića iz Audija nogama i šakama udarali auto koji je vozio ispred njih, a sve se odigralo u prisustvu policije koja nije reagovala na napad.

Svedok koji je snimio incident ispričao je da se tog dana sporo vozio u koloni automobila, kada je primetio Audi vukovarskih registracija i dva mladića koji su sa zadnjeg sedišta virili. Oni su, prema njegovim rečima, naglo promenili smer i nepropisno se ubacili u drugu traku, u kojoj su bili putnici iz Sombora.


Nakon što su se napadači zaustavili ispred vozila sa srpskim registarskim oznakama, počeli su s gestikulacijom, trubljenjem i nabijanjem na to vozilo, a potom su počeli i da psuju, lupaju po autu i čak su otkinuli retrovizor. Na snimku se vidi i da jedan od mladića nosi crnu majicu sa grbom HOS-a.

Šokantno je što je policija bila prisutna tokom napada, ali nije reagovala na nasilje. Vozač napadnutog automobila dao je gas i odmakao se od napadača, ali je pitanje da li bi se napad nastavio da se nije pojavio policijski kombi. Međutim, ni policajci nisu reagovali, već su otišli do auta sa srpskim tablicama. Još jedan policijski auto nalazio se u blizini, ali ni nisu reagovali.

Ostaje nejasno zašto policija nije delovala protiv napadača, koji su očigledno imali nacionalističke motive. Ovaj incident ponovo pokazuje da je potrebno raditi na pomirenju i suživotu svih građana, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading