POTRESNA PRIČA O DEČAKU IZBEGLICI! Gajo iz Knina je stajao na TRGU sa tablom, a onda se desilo ČUDO (VIDEO)

Autor:

Svet

18.11.2023

22:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na početku ove godine, region je bio potresen pričom o Gaji Radmiloviću iz Žegara u opštini Obrovac.

POTRESNA PRIČA O DEČAKU IZBEGLICI! Gajo iz Knina je stajao na TRGU sa tablom, a onda se desilo ČUDO (VIDEO)

Foto: printskrin/Banjalučka Hronika

Gajo je kao i hiljade njegovih komšija, prijatelja i sunarodnika, bio primoran da napusti svoje rodno mesto u vrtlogu rata, avgusta 1995. godine. Tada je imao samo 11 godina, ali mu se događaji iz tog perioda duboko urezali u sećanje.

Jedan od najtužnijih prizora koji je Gajo doživeo u to vreme bio je na banjalučkom Trgu Krajine, gde se našao zajedno sa nekoliko desetina hiljada Srba iz nekadašnje RSK, koji su tražili utočište, pomoć, hranu ili samo put koji vodi dalje. Upravo tada, Gajo i njegova porodica su bili primljeni u kuću jedne porodice, koja im je pružila privremeno utočište.


"Jedan čovek nas je odveo u svoju kuću, pružio nam hranu i piće da bi se oporavili od puta i sve te muke. To su bili dobri ljudi koji su nam pomogli u najtežim trenucima", pričao je Gajo na Trgu Krajine noseći transparent na kojem je pisalo: "Tražim porodicu koja me primila 1995. godine!".

Iako se učinilo da je nemoguće, čudo se ipak desilo. Gaji se javio dobročinitelj sa Trga Krajine i ponovo su uspostavili kontakt sa porodicom koja ih je primila i pružila im utočište. Susret Gaja i njegove porodice sa čovekom koji ih je spasio bio je dirljiv i emotivan.
Republika

Foto: printskrin/Banjalučka Hronika

 

 


"Kada sam došao na Balkan imao sam dozu straha, bio sam van sebe. Plašio sam se i razmišljao da se vratim. Ne mogu da opišem tu emociju. Najemotivniji sam bio kad mi je umro otac, ali ova emocija je još veća, jer je taj čovek zadužio mene i moju porodicu", priznao je Gajo, dodajući da je njegova majka bila skeptična da će pronaći čoveka koji ih je spasio.

"Ni majka mi nije verovala, ali ja sam morao pronaći svog prijatelja, hteo sam da mu se odužim. Molio sam se Bogu za njega, a nisam znao ni da li je živ, što me je posebno plašilo jer sam ga često sanjao", ispričao je Gajo i dodao da i dalje oseti miris losiona koji je njegov spasitelj koristio.

Posebno je istakao da Jovu smatra svojim drugim ocem, jer mu je spasio život. "Ovo nije obično prijateljstvo, to prenosim i na svoje potomke", poručio je Gajo sa nadom da će njegov prijatelj Jovan još dugo živeti.

Jovan Vidović, koji je bio izuzetno emocionalan prilikom ovog susreta nakon 28 godina, najavio je svoj odlazak u Knin da poseti Gaju. Ova priča pokazuje da dobročinstvo i čovečnost ne poznaju granice i da se istinsko prijateljstvo može roditi u najtežim vremenima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading