MLADIĆ U RIJECI UMESTO SOKA POPIO SREDSTVO ZA PRANJE ILI ODMAŠĆIVANJE?! Stigli rezultati analize flaše iz Hrvatske iz koje je pio momak koji se OTROVAO!

Autor:

Svet

09.11.2023

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Analizom je utvrđeno da se radi o jako alkalnim vodenim otopinama (pH=13,6), što upućuje na sredstvo za pranje ili odmašćivanje.

MLADIĆ U RIJECI UMESTO SOKA POPIO SREDSTVO ZA PRANJE ILI ODMAŠĆIVANJE?! Stigli rezultati analize flaše iz Hrvatske iz koje je pio momak koji se OTROVAO!

Foto: pixabay.com

Nakon sprovedenog veštačenja Centra "Ivan Vučetić", Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo je saopštenje u kojem se potvrđuje da je mladić iz Rijeke popio odmašćivač ili sredstvo za pranje.

Rezultati veštačenja tečnosti iz čaše koju je konzumirao mladić podudaraju se u fizičko-hemijskim svojstvima s tečnošću iz bočice bezalkoholnog pića s ukusom koja mu je bila poslužena. Analizom je utvrđeno da se radi o jako alkalnim vodenim otopinama (pH=13,6), što upućuje na sredstvo za pranje ili odmašćivanje.

- Rezultati veštačenja tečnosti iz čaše koju je konzumirala oštećena osoba podudara se u fizičko-hemijskim svojstvima s tečnošću iz bočice bezalkoholnog pića s ukusom koja mu je bila poslužena, dok je analizom utvrđeno da se radi o jako alkalnim vodenim otopinama (pH=13,6) - navodi se u saopštenju policije.

Ministar zdravlja Hrvatske, Vili Beroš, izjavio je da sve institucije rade na otkrivanju uzroka trovanja napicima. U saopštenju policije ističe se da ostale bočice koje su ispitane nisu pokazale neuobičajene sadržaje, dok se u nespornim bočicama originalnog pakovanja utvrđuje uobičajen pH vrednosti za ovu vrstu napitaka.

- Na osnovu utvrđenog hemijskog sastava može se zaključiti da se radi o nekom sredstvu za pranje i/ili odmašćivanje - navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading