MISTERIJA OTROVANE MINERALNE VODE: Je li Hajrudin prva žrtva trovanja gaziranim pićima u Hrvatskoj?

Autor: 24sata.hr

Svet

08.11.2023

22:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučaj Hajrudina Mršića, koji datira unazad više od deset godina, iznenada se ponovno pojavljuje i izaziva zabrinutost jer je neverovatno sličan nizu slučajeva trovanja gaziranim pićima koji su nedavno potresli Hrvatsku.

MISTERIJA OTROVANE MINERALNE VODE: Je li Hajrudin prva žrtva trovanja gaziranim pićima u Hrvatskoj?

Foto: pixabay.com

 

 Svi elementi priče se podudaraju - strana mineralna voda s ukusom, bočica s širokim grlom i stravične povrede grla i jednjaka. Sada se postavlja pitanje, ko je bio "nulti pacijent", prva osoba u Hrvatskoj koja je popila otrovani napitak?

Jedna od teorija sugeriše da bi "nulti pacijent" mogao biti Stanko iz Pule, koji je u maju ove godine s suprugom posetio restoran u Rijeci i naručio mineralnu vodu Römerquelle s ukusom. Nažalost, ispostavilo se da piće ima okus otrova i prouzrokovalo je ozbiljne povrede njegovom jednjaku.

Nakon toga, u septembru je usledio slučaj dečaka u Krapini, kojem je takođe u soku od jabuke bila lužina koja je oštetila njegov jednjak. Ovi slučajevi pokrenuli su niz drugih incidenata, uključujući i incident s Coca-Colom iz automata na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu.

Međutim, prvi "pacijent" ovog serijala trovanja mogao bi biti Hajrudin Mršić iz Zagreba, čija je priča daleko starija. Pre više od deset godina, Hajrudin se otrovao pićem u Rijeci, naizgled sličnim ostalim slučajevima.

Rasim Zejnić iz Rijeke, svedok događaja, priseća se te noći. Čarli, kako su zvali Hajrudina, predložio je da odu na piće u jedan kafić u Rijeci. Kada su tamo stigli, Hajrudin je naručio mineralnu vodu s ukusom, dok je Rasim naručio kafu. Čarli je zapazio da je dostupna nova strana mineralna voda s ukusom i pitao konobaricu za nju. Konobarica je donela piće, a Hajrudin je natočio čašu do polovine. Međutim, čim je popio nekoliko gutljaja, počeo je da se guši i povraća.

Zejnić se seća da se izrazio rečima: "Pa što je ovo?! Daj probaj!" Međutim, samo prislonivši bočicu na usta, osetio je neopisivu bol, a i Hajrudin je delovao kao da je popio kiselinu iz akumulatora. Njih dvojica odveli su Hajrudina do toaleta, ali njegovo stanje se pogoršavalo.

Nakon toga, Hajrudin je prebačen u bolnicu, gde je ležao između 15 i 18 dana. Pretrage su pokazale da mu je jednjak bio ozbiljno oštećen, a grlo jako nadraženo. Na kraju je preživeo, ali se suočavao s teškoćama u gutanju i kašljucanjem. Hajrudin je odlučio da tuži gazdaricu kafića zbog ovog incidenta, a sud je na kraju presudio u njegovu korist i dodelio mu odštetu.

Ovaj slučaj iz prošlosti sada se iznova istražuje kako bi se utvrdilo je li Hajrudin Mršić mogao biti "nulti pacijent" u seriji trovanja mineralnom vodom. Takođe se razmatra mogućnost da je ista osoba odgovorna za sve ove slučajeve trovanja u Hrvatskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading