KAP KOJA JE PRELILA BAČVU! Sin se naljutio na roditelje pa im u burad sa vidnom sipao BENZIN!

Autor:

Svet

03.11.2023

22:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tačno je sve, učinio sam to jer sam se tih meseci rešavao zavisnosti od alkohola pa su mi se vraćale slike iz prošlosti. Posebno iz porodčnog života i detinjstva i ponašanja roditelja prema meni. Zato sam napisao rukom pismo u kom sam oca i majku nazvao pogrdnim imenima, kazao je mladić.

KAP KOJA JE PRELILA BAČVU! Sin se naljutio na roditelje pa im u burad sa vidnom sipao BENZIN!

Foto: Printscreen

Dragec (27) je proglašen krivim i osuđen zbog nasilja prema majci (53) i ocu (66) u oktobru i novembru u porodičnoj kući u okolini Ivanca, kraj Varaždina, navodi Danica.hr.

Presuda je u međuvremenu, nakon isteka roka za žalbu, postala pravosnažna. Sudija mu je izrekao novčanu kaznu.

Nasilje je trajalo danima, a kap koja je prelila bačvu – zapravo mnogo kapi – bilo je ono što je ljutiti sin napravio u podrumu. Dragec je, naime, iz čista mira uzeo kanister s pet litara benzina pa gorivo natočio u širu i jabukovo sirće koje su napravili njegovi roditelji.

- Oko 18 sati u porodičnoj kući zbog loših porodičnih odnosa u kuhinji je drvenom daskom za seckanje udario po vratima kuhinje i ista oštetio u vidu udubljenja, potom je istom daskom udario po radnom stolu kuhinjskog elementa gde su takođe nastala oštećenja u vidu puknuća.

Tom prilikom vikao je na oca i majku i vređao ih:

- Je*o vam Bog mater, Idite u pi*du materinu” i slično, a čime je kod istih izazvao povredu dostojanstva i uznemirenost.

- Dana 5. novembra oko 20 sati u podrumskoj prostoriji kuće uzeo je kanister zapremine 5 litara koji je bio pun benzina pa je pola sadržaja ulio u pvc bačve (100 i 200 litara) u kojima se nalazilo mlado vino i u jednu pvc bačvu od 30 litara u kojoj se nalazilo jabukovo sirće.

- Takođe je rukom napisao pismo u kom roditelje naziva pogrdnim imenima, a to pismo mu je privremeno oduzela policija - navodi se u presudi koju je donela sudija u Ivancu.

- Tačno je sve, učinio sam to jer sam se tih meseci rešavao zavisnosti od alkohola pa su mi se vraćale slike iz prošlosti. Posebno iz porodčnog života i detinjstva i ponašanja roditelja prema meni. Zato sam napisao rukom pismo u kom sam oca i majku nazvao pogrdnim imenima.

- Zašto sam to tako sve učinio? Pa, nisam znao na drugačiji način u tom trenutku da izrazim svoje emocije. Svestan sam da sam loše postupio, jako mi je žao, ali nakon svega sam s roditeljima uspostavio korektan porodični odnos i više se ne svađamo - skrušeno je rekao Dragec.

Kako je presuda postala pravosnažna, on je već platio kaznu od 1.000 kuna (oko 133 evra) i 150 kuna prekršajnih troškova (20 evra).

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading