"PUŠI K***C SRBINE": Muškarac urinirao po spomeniku NOVINARU u Splitu, SRAMNO!

Autor: Index.hr

Svet

01.11.2023

21:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Desetak dana nakon što je u Splitu otkriven spomenik novinaru Miljenku Smoji, koji je postavljen na Matejuški u čast stogodišnjice njegovog rođenja, ovaj događaj obeležili su brojni incidenti.

"PUŠI K***C SRBINE": Muškarac urinirao po spomeniku NOVINARU u Splitu, SRAMNO!

Foto: printskrin/Tiktok Index.hr

Prvo je nepoznata osoba pre nekoliko dana polila spomenik plavom farbom, ostavljajući šal fudbalskog kluba Partizan kao provokaciju. Ovaj incident se dogodio tokom noći, a policija je dobila dojavu jutro nakon događaja. Prema njihovim informacijama, najverovatnije je sve urađeno tokom noći.

Nedavno je na društvenim mrežama osvanuo snimak muškarca koji urinira na spomenik. Na snimku se čuje kako osoba koja snima vređa Smoju, nazivajući ga komunističkim redikulom. Ovaj skandalozni čin uzburkao je javnost i izazvao ogorčenje u Splitu.

Ali to nije sve. Sinoć je nepoznata osoba brusilicom otpilila deo spomenika, nanoseći mu još veću štetu. Ovi incidenti su šokirali građane Splita i narušili svečanost otkrivanja spomenika, kojoj su prisustvovali brojni građani i gradonačelnik Ivica Puljak.

 

 


Spomenik Miljenku Smoji je delo Aleksandra i Ante Guberine, a njegovo otkrivanje trebalo je da bude jedan od centralnih događaja obeležavanja stogodišnjice Smojinog rođenja. Smoja je bio istaknuti novinar i hroničar Splita i Dalmacije, a njegov doprinos novinarstvu i kulturnom nasleđu je neosporan.

Grad Split je čak proglasio 2023. godinu godinom Miljenka Smoje, u kojoj će biti održano stotinjak predstava, izložbi, promocija i drugih proslava posvećenih ovom velikanu novinarstva Dalmacije.

Incidenti na otkrivanju spomenika Miljenku Smoji su izazvali osudu javnosti, koja se pita ko stoji iza ovih vandalizama i zbog čega se ne poštuje kulturno nasleđe i dostojanstvo ovog velikana. Policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovih slučajeva, a građani Splita se nadaju da će počinioci biti privedeni pravdi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading