DETALJI POKUŠAJA TERORIZMA U SLOVENIJI: Vikao "ALLAHU AKBAR" kad je ušao u zgradu u kojoj je pretio da će se dići u vazduh!

Autor:

Svet

20.10.2023

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podignuta procena opasnosti od terorizma na srednji nivo.

DETALJI POKUŠAJA TERORIZMA U SLOVENIJI: Vikao "ALLAHU AKBAR" kad je ušao u zgradu u kojoj je pretio da će se dići u vazduh!

Foto: Shutterstock

U azilu Viču Sloveniji juče uveče dogodio se incident koji policija, prema saznanjima tamošnjih medija, tretira kao teroristički akt.

Muškarac je navodno pretio da će se razneti, a intervenisala je specijalna jedinica policije koja je uhapsila muškarca.


Navodi se da su oko 11 časova uveče, prema nezvaničnim saznanjima tamošnjih medija, ispred azila na Viču stigla dva muškarca, od kojih je jedan ušao u zgradu i pretio da će se razneti.

U isto vreme vikao je „Allahu akbar".

Rečeno je da ga je u kolima čekao još jedan muškarac. Prema našim saznanjima, muškarac koji je pretio bio je radikalizovani Slovenac.

Na licu mesta je intervenisala specijalna jedinica policije koja je na kraju uhapsila muškarca. Odgovori policije još uvek se čekaju.

Slovenija je ove nedelje podigla nivo terorističke pretnje na srednji.To znači da su indikatori pretnje koja bi se mogla materijalizovati u kratkom roku ograničeni.

Nadležni organi koji učestvuju u radu interresorne radne grupe ocenili su „da je privremeno povećanje stepena opasnosti od terorizma neophodno zbog aktuelne zaoštrene bezbednosne situacije u Evropi i na Bliskom istoku i brojnih poziva terorističkih organizacija na sprovođenje terorističkih i drugih nasilnih deluje u zapadnim zemljama“.

BONUS VIDEO:
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading