DELIMIČNO STABILIZOVAN POŽAR U OSIJEKU! Ipak, upozorenje ostaje - ne izlazite bez preke potrebe!

Autor:

Svet

06.10.2023

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon tri dana od izbijanja velikog požara na deponiji firme za preradu plastike "Drava Internacional" u Osijeku, situacija je delimično stabilizovana.

DELIMIČNO STABILIZOVAN POŽAR U OSIJEKU! Ipak, upozorenje ostaje - ne izlazite bez preke potrebe!

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ IGOR VUČKOVIĆ/

Vatrogasci su uspeli da stave vatru pod kontrolu, a intenzitet dimljenja je opao. Međutim, još uvek postoje lokalizovana žarišta požara na nekim mestima.

Prema informacijama sa HRT-a, tokom prethodne noći, šest vatrogasaca sa svojim vozilima je provelo vreme na mestu požara u nastojanju da se situacija potpuno stabilizuje.

Podaci merenja koje je proveo Zavod 'Andrija Štampar' govore da je kvalitet vazduha na uobičajenom niovu. U Osijeku i naseljima južnije od požarišta takođe je kvalitet vazduha bio dobar. Juče su sprovedena i merenja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije koji su ovde na terenu i verujem da ćemo tokom prepodneva znati rezultate - rekao je Dragan Vulin, zamenik gradonačelnika i načelnik Štaba civilne zaštite Grada Osijeka za HRT.

Vulin je izjavio da će se nastaviti sa prekrivanjem područja požara zemljom, ali da je trenutno najveća opasnost za stanovništvo izazvana izdimljavanjem.

On je takođe napomenuo da su tokom noći zabeleženi manji požari koji su brzo ugašeni i da veruje da će tokom dana uspeti da potpuno prekriju požarište zemljom. Preporučuje se stanovništvu na tom području da i dalje izbegavaju izlazak na otvoreno osim ako nije nužno, i da, ukoliko moraju da izlaze, koriste zaštitne maske.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading