NAJVAŽNIJA KARIKA U SLUČAJU "TUNEL" JOŠ UVEK U CRNOJ GORI? Steže se obruč oko svih aktera, umešana i Katarinina majka?

Autor:

Svet

25.09.2023

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Katarina Baćović, osumnjičena da je pod lažnim imenom iznajmila stan u podrumu prekoputa Višeg suda u Podgorici odakle je prokopan tunel, još je u bekstvu.

NAJVAŽNIJA KARIKA U SLUČAJU "TUNEL" JOŠ UVEK U CRNOJ GORI? Steže se obruč oko svih aktera, umešana i Katarinina majka?

Foto: Printskrin/Vijesti

Katarina Baćović

Podgorička policija juče je tragala i za Katarinom Baćović, koja se sumnjiči da je bila deo kriminalne grupe koja je izvršila upad u depo Višeg suda u Podgorici, a operativni podaci pokazuju da nije napuštala Crnu Goru.

Ona je identifikovan kao osoba koja je, koristeći falsifikovanu ličnu kartu, iznajmila stan u podrumu iz kojeg je prokopan tunel do depoa, javljaju Vijesti.

Republika

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica, RTCG - ZVANIČNI KANAL / YOUTUBE

 

Tužilaštvo je tereti da je spona između službenice Višeg suda i rudara, ali i spona između izvršilaca posla i njihovih pomagača iz Crne Gore.

U istrazi provale u depo saslušana je njena majka M.B., koja je i rukovodilac sudskog registra.

Policija i tužilaštvo utvrđuju da li je Baćovićeva zlostavljala i njenu majku.

U međuvremenu, istražitelji su saznali da je ova Podgoričanka povezana i sa pripadnicima kriminalnog klana iz Tuzi.

Prema sumnjama policije i tužilaštva, ona je iznajmila stan u suterenu zgrade u Njegoševoj ulici broj 12, iz kojeg su članovi kriminalističke ekipe kojoj ona pripada izvršili pretres prostorije u kojoj su pohranjeni sudski dokazi.

Republika

Foto: SCREENSHOT/TV VIJESTI

 

Iz tog stana osumnjičeni srpski državljani Veljko Marković (32), njegov stric Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32) su navodno od kraja jula do 11. septembra kopali tunel do sudskog depoa.

Provala u sudski depo primećena je 11. septembra, kada su nadležni prvi put utvrdili da je neko „samo” preturao po dokazima. Međutim, dok je još bio u toku uviđaj u generalnom depou i letimičan spisak dokaza u najvažnijim predmetima, otkriveno je da su lopovi u depo ušli kroz podzemni prolaz iz Njegoševe ulice broj 12...

Prvi veći trag u slučaju, kombi koji su koristili osumnjičeni, policija je pronašla 13. septembra.

Dan kasnije pronašli su i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gde se navodno nalazila njihova baza.

U dosadašnjem uviđaju, kojim rukovodi Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, oduzeto je više stotina sati snimaka sa nadzornih kamera, pronađeno je oruđe koje su kopači koristili, a veštačenjem su izolovani i tragovi osumnjičenih. ...

Utvrđeno je i ko su izvođači kopanja 30 metara dugog tunela do sudskog depoa, a nadležni tvrde da su korak bliže motivu i naručiocima tog nelegalnog rada.

Operativni podaci policije ukazuju da su vođe kriminalnog klana Kavac organizovale kopanje podzemnog tunela, a inspektori još utvrđuju šta im je bio glavni cilj.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading