PREBIO DEČAKA (13) ZATO ŠTO NIJE HTEO DA MU KUPI SOK, POTOM I ŽENU ŠTO GA PRIJAVILA! Uhapšen Drago Popović Bizon!

Autor:

Svet

21.09.2023

21:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osuđivani nasilnik Drago Popović (39) iz Kneževa uhapšen je zato što je u sredu uveče pretukao maloletnog dečaka (13) i njegovu majku u tom mestu.

PREBIO DEČAKA (13) ZATO ŠTO NIJE HTEO DA MU KUPI SOK, POTOM I ŽENU ŠTO GA PRIJAVILA! Uhapšen Drago Popović Bizon!

Foto: Shutterstock

žena n

Popović je osoba sklona nasilju i koja je godinama poznata policiji, a iza sebe ima i odsluženu zatvorsku kaznu zbog pokušaja ubistva.

Do sada je više puta hapšen, a sada je napao dečaka samo zato što mu nije hteo da ode i kupi sok, a potom i njegovu majku zato što je sve to prijavila policiji, piše Srpskianfo.

Da stvar bude gora, ženu je tukao dok je njen sin sve to u šoku posmatrao.

Izvor blizak istrazi ispričao je da je dečak oko 20 časova pozvao majku na telefon i jecajući ispričao da ga je udario Drago Popović zvani Bizon.

- Znajući o kakvoj osobi se radi, njegova majka se jako uplašila i odmah krenula da traži sina i Popovića, jer se bojala da ga opet ne napadne. Sin joj je rekao gde se sakrio i ona je krenula da ga traži i odmah je pozvala i policiju i sve prijavila - kaže sagovornik.

Dodaje da je ta žena zatim otišla u kafić u blizinu mesta gde se desio napad i sela unutra i pitala da li iko ima cigaretu.

U lokalu je bio konobar i nekoliko gostiju, a među kojima je bio i Popović. Tada joj je Drago ponudio cigaretu, što je ona odbila i rekla da ne želi ništa od njega i da će kasnije razgovarati. Međutim, tada nastaju novi problemi i Popović kreće da je napada.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Policija RS, Ilustracija

 

- Počeo je da galami na nju i govorio je „jel ti to meni pretiš, jel to neko treba doći?“, zatim je počeo da urla na nju govoreći „Slušaj me, ako budeš zvala policiju ubiće te, jel ti jasno? Rascopaću ti lobanju, a dete ću ti ubiti, ti znaš da sam ja lud“ – prepričava sagovornik.

Ona nije reagovala na njegovo pretnje, ali je on i pak prišao njenom stolu i udario ju je u levu stranu glave, a onda istom rukom uhvatio za kosu.

- Zatim ju je oborio na zemlju i počeo da vuče po podu prema bašti lokala. Jadna žena pokušavala je da se spasi, ali nije mogla pošto je on puno krupniji i jači od nje. Koliko je jako vukao govori i podatak da joj je tom prilikom iščupao i pramen kose, a zadobila je i povrede na oba koljena - kaže izvor Srpskainfo.

Niko od gostiju i konobara koji su bili u lokalu nisu reagovali i pokušali spasiti ženu iz ruku nasilnika.

Četiri godine bio u zatvoru

Drago Popović zvani Bizon osuđen je u maju 2013. godine u banjalučkom Okružnom sudu na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva sugrađanina Neđeljka Dukića.

Presudu je izreklo Veće kojim je predsedavala sudija Olga Pantić.

Sudija Pantić je u obrazloženju presude navela da je Veće prilikom odmeravanja zatvorske kazne kao olakšavajuće okolnosti cenilo iskreno kajanje Popovića, kao i to što je u izvršenju krivičnog dela postojao i određeni doprinos oštećenog. Kao otežavajuća okolnost navedena je ranija osuđivanost Popovića.

Prema presudi, Popović je proglašen krivim jer je 30. juna 2012. godine pokušao nožem da ubije Dukića u kafe-baru “Džoni” u centru Kneževa. Popović je Dukića ubo nožem u grudi. Tome su prethodile svađa i tuča između optuženog i oštećenog u restoranu na reci Ugar kod Kneževa.

Dukić je u restoranu sa poznanicima slavio 30 godina mature, kada je došao Popović sa svojim društvom.

- Ona je ispričala da ju je posebno pogodilo to što dok ju je po zemlji vukao Popović, da je čula svog sina kako vrišti i govori „Nemoj da mi diraš mamu“. Međutim, Popović ne da se nije smirio nego je prišao dečaku i uhvatio ga za vrat i počeo da davi - pojasnio je pomenuti sagovornik.

Kada je videla da je Popović ponovo napao njenog sina ona je pokušala da smiri situaciju, jer se bojala za njegov i svoj život. Ona je nasilniku rekla da se smiri i da uđu u lokal i da nešto popije, sve u nameri da spreči dalje napade na nju i dete.

Ubrzo na lice mesta stigla je i policija koja je uhapsila Popovića.

Sagovornik je istakao da je dečak ispričao da je Bizona ranije sreo u gradu i da ga je on poslao da mu kupi sok, što je on odbio i otišao.

Kada je Popović ponovo sreo dečaka, napao ga je fizički samo zato što mu nije hteo kupiti sok.

- Dečak je zadobio povrede na nogama i vratu. Popović je od tog dečaka teži bar 70 kilograma – ističe sagovornik.

U Policijskoj upravi Banjaluka su rekli, navodeći inicijale, da se Popović sumnjiči da je počinio krivična dela telesna povreda i ugrožavanje sigurnosti.

- Policijskoj stanici Kneževo, istog dana oko 20.05, prijavljeno je da D.P. fizički napao jednu punoletnu i jedno maloletnu osobu, preteći da će napasti na njihov život i telo – pojasnili su u policiji.

Oštećenim je ukazana lekarska pomoć u Domu zdravlja Kneževo.

– O događaju je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Rad po navedenom predmetu je u toku – poručili su iz policije.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading