NAPOKON OTKRIVENO ŠTA JE UKRADENO IZ VIŠEG SUDA U PODGORICI: 2 tone kokaina su tu, ali nedostaju KLJUČNI DOKAZI!

Autor:

Svet

20.09.2023

21:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik podgoričkog Višeg suda, Boris Savić, izjavio je da je nakon otkrića tunela u depou suda utvrđeno da nedostaje oružje iz pet predmeta koji su trenutno u toku.

NAPOKON OTKRIVENO ŠTA JE UKRADENO IZ VIŠEG SUDA U PODGORICI: 2 tone kokaina su tu, ali nedostaju KLJUČNI DOKAZI!

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica

Prokopan tunel

 Savić je takođe naveo da bi u tim predmetima advokati mogli da zatraže nova veštačenja i dodao da popis depoa još nije završen.

Iako nije precizirao o kojim predmetima se radi, Savić je istakao da nije verovatno da se radi o ciljanim predmetima koji se odnose na istu kriminalnu grupu.

Savić je napomenuo da se oružje kojim je ubijen vlasnik i urednik lista "Dan", Duško Jovanović, puška, laptop Dou Kvona i kokain nalaze na drugom mestu i da nisu bili ugroženi niti kompromitovani.

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica

Tunel ispod depoa Višeg suda

 

Sudski savet je raspravljao o ovom slučaju i eventualnoj odgovornosti čelnika Višeg suda. Sednica je inicirana na zahtev ministra pravde Marka Kovača, a na njoj je prisustvovao i Boris Savić.

Podgorička policija je 11. septembra primila prijavu o obijenom depou Višeg suda u Podgorici, gde se čuva značajna količina droge i drugih dokaznih materijala.

Prema podacima crnogorskih vlasti, u depou Višeg suda u poslednjih nekoliko godina čuvano je oko 9,5 tona različitih vrsta droge, uključujući oko dve tone kokaina i oko sedam tona marihuane. Osim droge, u depou se čuvaju i dokumenta relevantna za druge postupke, kao i predmeti koji su korišćeni za druga krivična dela i služe kao dokazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading