POTRČALA JE ZA LOPTOM, A ONDA JE USLEDILA DRAMA: Sedmogodišnja devojčica preživela dvostruki ujed poskoka, SEKUNDE su je delile OD SMRTI

Autor:

Svet

15.09.2023

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodični izlet iz njihovog grada Banjaluke u zavičaj, u selo Bjelaj, se zamalo pretovrio u tragediju, kad su deca naišla na zmiju poskoka, koja je poznata po svojoj opasnosti i brzini. Sedamogodišnja devojčica Nika i njen brat Petar su, igrajući se u dvorištu porodičnog imanja u selu Bjelaju, trčala za fudbalskom loptom, koja ih je dovela do susreta sa zmijom poskokom.

POTRČALA JE ZA LOPTOM, A ONDA JE USLEDILA DRAMA: Sedmogodišnja devojčica preživela dvostruki ujed poskoka, SEKUNDE su je delile OD SMRTI

Foto: Wikipedia/Elena Terkel, Moscow, Russia

Devojčica Nika je, nakon što je zmija ugrizla, pronašla hrabrost da sa svojim bratom Petrom potrči prema kući kako bi potražili pomoć. 

Roditelji, koji su brzo primetili tragove od dva ugriza na Nikinim nogama, nisu gubili vreme. Podvezali su njenu nogu ispod kolena kako bi zaustavili širenje otrova. Onda su se uputili ka Domu zdravlja u Bosanskom Petrovcu kako bi pružili Niki neophodnu medicinsku pažnju.

Nika je brzo prebačena u bolnicu u Bihaću, gde su lekari, ništa manje hrabri od same devojčice, odmah počeli da reaguju. Nakon teške noći tokom koje su lekari neprestano borili s otrovom poskoka, Nika je preživela i bila izvan životne opasnosti. Lekari su primenjivali serum i druge terapije kako bi zaustavili širenje otrova i spasili joj život.

Devojčica se hrabro nosila sa svim medicinskim procedurama i terapijama, dok su je roditelji i stariji brat bodrili i pružali podršku. Zahvaljujući naporima lekara i snazi devojčice, ona je preživela dva ujeda zmije poskoka i polako se oporavljala.

Nakon pet dana provedenih u bolnici, Nika je puštena na kućno lečenje, donoseći olakšanje i radost svojoj porodici.

Ovaj dramatični događaj ističe ne samo važnost brze reakcije i medicinskog tretmana u slučaju ujeda zmije poskoka već i izuzetnu hrabrost i snagu dece i roditelja.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading