BRUTALNO PRETUČEN VLASNIK MEDIJSKOG PORTALA! Lice unakaženo, sav KRVAV: Lik sa fantomkom me je bokserom udario u glavu, majka mi bila tu! (FOTO)

Autor:

Svet

20.08.2023

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je opisao kako je napadač, sa fantomkom na glavi, prišao s leđa i žestoko udario željeznim bokserom u predelu sljepočnice i arkade.

BRUTALNO PRETUČEN VLASNIK MEDIJSKOG PORTALA! Lice unakaženo, sav KRVAV: Lik sa fantomkom me je bokserom udario u glavu, majka mi bila tu! (FOTO)

Foto: Profimedia, Shutterstock

Novinar iz Brčkog i vlasnik portala "Times.ba", Mirza Dervišagić, doživeo je stravičan napad sinoć od strane nepoznate osobe, ostavljajući ga s teškim povredama i lice potpuno krvavo. 

Prema informacijama koje je Mirza Dervišagić podelio na društvenim mrežama, incident se dogodio u ulici Marina Držića dok se sa majkom vraćao kući nakon porodičnog okupljanja i zabave. On je opisao kako je napadač, sa fantomkom na glavi, prišao s leđa i žestoko udario željeznim bokserom u predelu sljepočnice i arkade. Osim toga, Dervišagić je naveo da ga je napadač očekivao u sivom automobilu marke Peugeot bh. registarskih oznaka.

Napadi na novinare i medijske radnike su ozbiljna pretnja slobodi medija i demokratiji. Ovaj incident ne samo da ugrožava fizičku sigurnost novinara, već i postavlja pitanja o klimi straha i nepoštovanja medijskih sloboda. Bezbednost novinara je od ključne važnosti za održavanje nezavisnog novinarstva i istraživačkog rada koji je od suštinskog značaja za društvo.

- Lik sa fantomkom mi je prišao s leđa dok sam razgovarao sa majkom i udario me bokserom u predelu slepočnice i arkade. Čekao ga je sivi Peugeot bh. registarskih oznaka - naveo je.

Očekuje se da će nadležne vlasti hitno i temeljno istražiti ovaj napad i privedeti napadača pravdi. Takođe, neophodno je da se preduzmu mere kako bi se obezbedila sigurnost novinara i medijskih profesionalaca u celini. Napadi na novinare ne smeju ostati nekažnjeni i nekontrolisani, već moraju biti osuđeni od strane svih društvenih institucija i lidera.

Sloboda medija je temelj demokratskog društva i svako kršenje ove slobode treba ozbiljno shvatiti i reagovati adekvatno. Samo uz očuvanje slobode medija možemo obezbediti transparentno i odgovorno društvo u kojem se poštuju ljudska prava i raznovrsni glasovi.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Gluposti

20.08.2023 10:16

Pa može se samo reći, pišite istine i bez gluposti, onda se novinari neće napadati ili nema razloga!!!!!