PROTESTI U JABLANICI ZBOG KRVNIČKI PRETUČENE RADNICE HOTELA! Narod na ulicama zbog stravičnog nasilja!

Autor:

Svet

06.08.2023

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog radnice hotela koju je pretukao vlasnik, u Jablanici najavljeni protesti.

PROTESTI U JABLANICI ZBOG KRVNIČKI PRETUČENE RADNICE HOTELA! Narod na ulicama zbog stravičnog nasilja!

Foto: MERIMA ŠIPKOVIĆ BEGIĆ/FACEBOOK/SCREENSHOT

Enisa Klepo

Radnicu hotela Jablanica pretukao je vlasnihžk hotela kada je tražila poslednju platu jer je planirala da da otkaz. Najpre su je verbalno napali vlasnik Amir Dž. i njegova supruga, a onda je vlasnik hotela nasrnuo na nju i tom prilikom je zadobila teške povrede glave.

Zbog nemilog događaja će u sredu 9. avgusta u 18.00 časova biti organizovani protesti kao izraz podrške Enisi Klepo, pretučene radnice, ali i podrška svim ženama žrtvama nasilja.

Proteste u ulici Doljanka organizuje nekoliko udruženja iz Mostara, Konjica, Jablanice i Sarajeva. Okupljeni će se prošetati od ulice Komuna Vejle, preko ulice Zlatnih Ljiljana, Nikole Bojanovića do Omladinskog šetališta, prenosi Srpskainfo.

– Nasilje izvršeno nad jednom ženom, ugrožavanje radničkih prava, zajedno nas je kao društvo zgrozilo i ujedinilo s ciljem zaustavljanja nasilja nad ženama i zaštite radničkih prava, posebno u Jablanici, gde nažalost nije prvi put da se krše radnička prava – navelo je Udruženje Dignitet u pozivu na proteste, pa dodali.

Republika

Foto: Facebook

Pretučena Enisa Klepo

– Pozivamo građanke i građane, predstavnike vladinog i nevladinog sektora, predstavnike poslodavaca da nam se pridruže kako bismo zajedno izrazili podršku ženama žrtvama nasilja. Zajedno pošaljimo poruku da nasilje nad ženama nema mesto u našem društvo, te da nasilni poslodavci trebaju biti kažnjeni u skladu sa Zakonom. Želimo zaustaviti nasilje nad ženama, pružiti podršku onima koji su pretrpeli nasilje i istaći nužnost borbe protiv nasilja kao ozbiljnog problema u našem društvu i pokrenuti sankcije za poslodavce koji ne poštuju radnička prava! Kroz mirne proteste, želimo osnažiti glasove žrtava i poslati snažnu poruku da nasilje nad ženom ne može proći nekažnjeno.

Napad na Enisu je osudio i načelnik Jablanice Damir Šabanobić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading