HOLANĐANE UDARIO GROM TOKOM NEVREMENA U SLOVENIJI: Raste broj stradalih, vojska na terenu, policija saopštila najnovije informacije (FOTO)

Autor:

Svet

04.08.2023

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija u Sloveniji je saopštila da ima nekoliko smrtnih slučajeva tokom nevremena, ali o okolnostima još nisu zvanično govorili.

HOLANĐANE UDARIO GROM TOKOM NEVREMENA U SLOVENIJI: Raste broj stradalih, vojska na terenu, policija saopštila najnovije informacije (FOTO)

Foto: Twitter/Top_Disaster

Poplave u Soveniji

Najmanje troje ljudi poginulo je od posledica nevremena i katastrofalnih poplava koje su zahvatile delove Slovenije, objavila je slovenska novinska agencija STA.

Jedan stariji Slovenac je nastradao na području Kamnika, a dvoje Holanđana u planinama na području Kranja. Policija je navela da se okolnosti smrti još utvrđuju.

- Čini se da je u Kamniku muškarac nastradao od posledica poplava, a da su Holanđani u planinama nastradali od udara groma. Još se utvrđuju okolnosti smrti - izjavila je Maja Adlešič Ciperle iz policije.

Nestanak Holanđana je prijavljen u četvrtak uveče.

 

 

Komandant civilne zaštite Srečko Šestan navodi da ga je policija obavestila da ima i nekoliko smrtnih slučajeva, ali da još nema konkretnih informacija o okolnostima.

Situacija zbog nevremena je ozbiljna, upozorio je ministar odbrane Marjan Šarec, vojska je na terenu, a aktiviran je i akcijski plan "Vihra".

Taj plan predviđa aktiviranje snaga slovenačke vojske u slučaju elementarnih nepogoda većih razmera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading