VESELIN VELJOVIĆ DOVEDEN NA SASLUŠANJE U SDT: Bivši direktor Uprave policije uhapšen zbog tri krivična dela!

Autor:

Svet

24.07.2023

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SPO od zore obavlja pretrese u Podgorici, Mojkovcu, Žabljaku i Nikšiću.

VESELIN VELJOVIĆ DOVEDEN NA SASLUŠANJE U SDT: Bivši direktor Uprave policije uhapšen zbog tri krivična dela!

Foto: Printscreen/Youtube/Al Jazerra Balkans

Veselin Veljović je lišen slobode jutros u akciji Specijalnog policijskog odeljenja po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović doveden je u Specijalno državno tužilaštvo oko 13.50 časova.

Veljović je uhapšen jutros na Žabljaku zbog sumnje da je počinio krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje.

Foto: Printscreen/Youtube/Al Jazerra Balkans

Veselin Veljović

Prethodno je Veljović saslušan u Specijalnom policijskom odeljenju (SPO), nakon čega je bio odveden u njegov stan u Podgorici zbog policijskog pretresa.

SPO od zore obavlja pretrese u Podgorici, Mojkovcu, Žabljaku i Nikšiću.

"Vijestima" je iz više izvora saopšteno da su pripadnici SPO lisice na ruke stavili i Podgoričaninu Muju Nikočeviću. Nikočević slovi za pripadnika organizovane kriminalne grupe "škaljarski klan".

Iz SDT-a saopštili su da tragaju za Aleksandrom i Nikolom Mrkićem.

Aleksandar Mrkić je trenutno van Crne Gore, dok je njegov brat Nikola u komunikaciji sa službenicima UP, kazao je njegov punomoćnik.

Tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić saopštio je da Specijalno policijsko odeljenje, po naredbi suda, a po zahtevu Specijalnog drzavnog tužilaštva i u saradnji sa EUROPOL-om, obavlja "pretresanje stanova i drugih prostorija više lica u Podgorici, Nikšiću, Žabljaku i Mojkovcu, zbog osnova sumnje da su učinjena krivična dela - stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje".

Veselin Veljović od leta 2007. do 2011. godine bio je direktor Uprave policije, a potom je u periodu od 30. jula 2018. do 17. decembra 2020. godine u drugom mandatu ponovo bio prvi čovek crnogorske policije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading