POKUŠAJ OTMICE U VRTIĆU? Žena se predstavila kao baka, pa usledio ŠOK - evo kako je izbegnuta velika drama

Autor:

Svet

18.07.2023

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sredinom juna, prilikom preuzimanja deteta u vrtiću, jedna od gospođa se predstavila kao baka.

POKUŠAJ OTMICE U VRTIĆU? Žena se predstavila kao baka, pa usledio ŠOK - evo kako je izbegnuta velika drama

Foto: Profimedia

Hrvatska policija

Splitska policija i dalje smatra da nije počinjeno krivično delo u slučaju koji se dogodio sredinom juna kada su dve starije gospođe ušle u vrtić i uzele dete od vaspitača iako ih dete nije poznavalo, piše Dalmacija Danas.

Gospođe su sa detetom izašle iz vrtića, ali je ispred njih bio otac deteta, koji živi u neposrednoj blizini vrtića.

- Nastavljamo da vršimo provere. Za sada nisu utvrđeni elementi krivičnog dela. Događaj smo prijavili i Prosvjetnoj inspekciji i Državnom odvjetništvu - odgovorili su Dalmaciji Danas u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj na pitanje da li je zapravo reč o pokušaju otmice.

Sredinom juna, prilikom preuzimanja deteta u vrtić, jedna od gospođa se predstavila kao baka. Otac deteta rekao je policiji da su žene izgledale zbunjeno i da mu je jedna od njih rekla da je trebalo da ide u vrtić po unuka. Nisu mu rekli svoja imena, niti su mu bila poznata.

Ranije iz policije je Dalmaciji rečeno da je dete kratko vreme bilo u društvu nepoznatih žena jer je ubrzo po izlasku iz vrtića upoznalo oca za kojeg se odmah vezalo. Na taj deo odgovora burno je reagovao član porodice deteta, koji je nezadovoljan radom policije, bezbednosnom situacijom u vrtiću i procedurama.

- Naravno da sam šokiran. Nepoznata lica odvode dete iz vrtića, nisu utvrdila ko su ta lica, a iz čega zaključuju da u ovome ne vide elemente krivičnog dela?! Ponavljam, ne znamo da li su utvrdili svoj identitet. Ako nisu, onda vrlo hrabro zaključuju da u neovlašćenom odvođenju dece iz vrtića iz neutvrđenih razloga nema elemenata krivičnog dela! - rekao je član porodice i istakao da je veliki problem u ovom vrtiću što svako može da uđe u njega jer su vrata otvorena spolja.

- Postavlja se pitanje kako tetke daju decu nepoznatim osobama ako u vrtiću postoje precizno registrovane osobe koje jedine mogu uzeti decu - rekao je za Dalmaciju Danas član porodice nezadovoljan tretmanom policije jer, kako kaže, nisu bili obavešteni ni o čemu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading