IZAŠAO IZ ZATVORA, PA PUCAO NA POLICIJU: Detalji užasa u Sarajevu - intenzivno se traga za brutalnim napadačem!

Autor:

Svet

03.07.2023

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za napadačem tragaju specijalci MUP-a Kantona Sarajevo, a šire područje Busovače je blokirano jer je na toj teritoriji lociran.

IZAŠAO IZ ZATVORA, PA PUCAO NA POLICIJU: Detalji užasa u Sarajevu - intenzivno se traga za brutalnim napadačem!

Foto: Tanjug/AP

Policija BiH

U toku je policijska potraga za beguncem Amarom Bašićem koji je jutros pucao na policajce u Švrakinom Selu kod Sarajeva, saznaje portal "Avaza".

On je jutros tokom policijske kontrole i akcije "Porto" pucao na policiju, ali, srećom, nikoga nije povredio. Zatim se dao u beg.

Prema informacijama "Avaza", ovaj stari policijski znalac lociran je na području Busovače. Za njim tragaju specijalci MUP-a Kantona Sarajevo i šire područje Busovače je blokirano.

Kako saznaje "Avaz" Bašić, koji u Kaznenopopravnom zavodu (KPZ) Mostara izdržava višegodišnju kaznu za organizirani kriminal u vezi s razbojništvima i krađama, pušten je na vanzavodske pogodnosti, tačnije za vikend.

Ali, umesto da se vrati u zatvor, pucao je na policiju, kako bi ih sprečio u vršenju svojih aktivnosti. Uhapšene su dve osobe koje su bile s njim.

Bašić je u KPZ Mostar stigao pre dve godine iz KPZ-a Sarajevo. Bio je jedan od svedoka na suđenju Amelu Sejfoviću zbog bega iz KPZ-a Sarajevo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading