OGLASIO SE OTAC VOZAČA KOJI JE KOLIMA POKOSIO ŠEST LJUDI: Nadam se da neće dugo biti na robiji, jer sam nepokretan!

Autor:

Svet

17.06.2023

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac Jana Ehrlicha šokiran nesrećom koju je prouzrokovao njegov sin.

OGLASIO SE OTAC VOZAČA KOJI JE KOLIMA POKOSIO ŠEST LJUDI: Nadam se da neće dugo biti na robiji, jer sam nepokretan!

Foto: Printskrin/Tviter/@Pluton45873221

Jan Ehrlich, 23-godišnji vozač koji se sinoć oko 22 sata na parkiralištu šoping centra u Buzinu mercedesom zaletio u ljude i jedan automobil - nakon čega je pet osoba povređeno, od toga tri teško - i ranije je znao s automobilom juriti po zagrebačkim parkiralištima, a ima i nekoliko prometnih kazni zbog prebrze vožnje, piše Jutarnji.hr.

To je za ovaj list otkrio njegov otac, 58-godišnji Janko Ehrlich-Zdvořák, koji je šokiran zbog nesreće koju je izazvao njegov sin jedinac.

Ehrlich-Zdvořák inače je predsednik udruge "Spinalne ozljede Zagreb", osoba je invaliditetom i potrebna mu je sinova pomoć.

- Ne znam što se točno dogodilo. Sinoć mi je stigla poruka na mobilni da je moj sin imao saobraćajnu nesreću. Nakon sat i po zvali su me iz policije da mi kažu da je sin imao udes, da je on dobro, ali da je auto smrskan i da ima povređenih – počinje priču Janov otac.

Kaže da je njegov sin student poslovnog menadžmenta, a da se bavi preprodajom automobila i da je i ovaj automobil kupio kako bi ga preprodao. Novac za kupovinu prvog automobila mu je on dao, piše Alo.

- Popriličan šok mi je ovo sve. Nisam se još čuo s njim i išao kod njega. Žao mi je zbog svega što se dogodilo. On je inače dobar i nije dosad imao ovakvih cirkusa. Ne radi gluposti, ne pije, ali znao mi je reći da se s ekipom zna naći negde na parkiralištima gde nema nikoga i da znaju brzo voziti – kaže Janko Ehrlich-Zdvořák.

Njegov sin je, kaže, imao prekršajne kazne zbog prebrze vožnje, ali nikada se ništa slično ovome nije ranije dogodilo.

- Sigurno mi nije vikend lepo počeo. Nadam se da ovakav šok koji je izazvao neće previše uticati na presudu jer mi je jako potreban i pomaže mi u svakodnevnim aktivnostima – kaže otac uhićenog vozača.

Janko Ehrlich-Zdvořák istoričar je umetnosti član "Družbe Braća hrvatskog zmaja". Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Predsednik je "Spinalnih ozljeda Zagreb" kao i zagrebačkog ogranka "Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara". navodi Jutarnji.hr.

Prema biografiji koji se može naći na internetu autor je brojnih predavanja na temu života osoba s invaliditetom, a od 1992. do 1993. radio je i na Radiju 101. Proučava grbove i zastave, bavi se i umetnošću.

Za medije je govorio kako je ostao nepokretan. Za "tportal" je tako ispričao kako mu je jedan skok na glavu u zagrebačko jezero Jarun u leto 1982. potpuno promenio život. Pukao mu je šesti pršljen i od tada je osuđen na invalidska kolica. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Miki

17.06.2023 15:17

Treba njemu dobra robija i doživotna zabrana upravljanjem bilo kakvih vozila.A tebi gospodine tata.Nekog ko će te paziti.Imaš ti novca da platiš to.

VladimirR

17.06.2023 22:03

Zar čovek sa ovakvom sudbinom, nije svestan kakvog je nesretnika izrodio i dao mu vetar u leđa da napravi maskr svojim bahaćenjem, daje OVKAV komentar ?