PUKLA TIKVA ČIM SU DOŠLI NA VLAST! Milatović i Spajić u sukobu - novi predsednik CG udario na prvog saradnika: GO nije održan u skladu s principima!

Autor:

Svet

27.04.2023

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako se po jutru dan poznaje, onda se Pokretu Evropa Sad ne piše dobro,.

PUKLA TIKVA ČIM SU DOŠLI NA VLAST! Milatović i Spajić u sukobu - novi predsednik CG udario na prvog saradnika: GO nije održan u skladu s principima!

Foto: Youtube, Tanjug/AP

Povodom odluke Glavnog odbora Pokreta Evropa Sad da će predsednik Milojko Spajić biti nosilac izborne liste na vanrednim parlamentarnim izborima 11. juna, na kojima će ovaj pokret nastupati samostalno, oglasio se novoizbrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović tvrdnjom da sednica nije zakazana na principima etike i zajedništva.

GO PES je u odsustvu Milatovića kasno sinoć doneo odluku o samostalnom izlasku na izbore i nosiocu liste. Sednica je održana iako su deo članstva i Milatović tražili odlaganje, zbog njegovog boravka u Tivtu, gde je gost dvodnevnog Međunarodnog samita i jedan od glavnih govornika.

Činjenicu da je sednica GO PES uprkos tome održana i donete odluke, podgorički mediji su protumačili kao početak podela u ovom pokretu na one koji slede Spajića i one koji slede Milatovića.

Milatović, koji je zamenik predsednika PES, rekao je novinarima u Tivtu da nije ključno pitanje nastupa na izborima, već kako je došlo do zakazivanja jučerašnje sednice Glavnog odbora.
- To nije urađeno ni na etički, ni na način zajedništva. Mislim da vam taj odgovor dovoljno govori o mom stavu -poručio je Milatović.

On je rekao da je pobeda na predsedničkim izborima 2. aprila prebrzo ispuštena i da će kao predsednik Crne Gore uvek slati i poruke etike i jedinstva i zajedništva. Kako kaže, u Crnoj Gori mora prestati razmišljanje u usko-partijskim interesima.

- Prosperitet Crne Gore dolazi snažnim moralnim načelima i zajedništvom i to su poruke na kojima sam ja dobio podršku 60 odsto građana i od kojih ja odustati neću. U narednom priodu politički proces će sigurno biti dinamičan i mislim da smo prebrzo ispustili pobedu od 2. aprila - poručio je Milatović.

Podsetimo, Republika je već pisala o trzavicama između Milatovića i Spajića, koje sad, čini se, svi više dolaze do izražaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading