PUTIN POTPIZAO VAŽAN UKAZ: Tiče se neprijateljskih zemalja - da li je ovo recipročna mera?

Autor:

Svet

26.04.2023

07:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U preambuli uredbe se kaže da su potrebne "hitne mere" kao odgovor na nezakonite radnje SAD i drugih zapadnih zemalja.

PUTIN POTPIZAO VAŽAN UKAZ: Tiče se neprijateljskih zemalja - da li je ovo recipročna mera?

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Kremlj je saopštio da je ruski predsednik Vladimir Putin potpisao ukaz o uvođenju privremenog upravljanja imovinom lica iz neprijateljskih zemalja kao odgovor na zaplenu ili ograničavanje prava raspolaganja nad ruskom imovinom u inostranstvu.

U preambuli uredbe se kaže da su potrebne "hitne mere" kao odgovor na nezakonite radnje SAD i drugih zapadnih zemalja usmerenih na lišavanje ili ograničavanje imovinskih prava Ruske Federacije, njenih kompanija i građana, prenosi TASS.

Uredbom je predviđeno da se u slučaju takvih neprijateljskih radnji, uvodi privremena uprava nad imovinom koju u Rusiji poseduju vlasnici iz neprijateljskih zemalja.

Ovim ukazom obuhvaćen je spisak imovine koja već podleže meri privremenog upravljanja i na njemu se za sada nalaze akcije stranih kompanija Unipro i Fortum.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev poručio je da će Rusija odgovoriti "oko za oko" ako Zapad bude plenio zamrznutu rusku imovinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading