AKO NEKOM NIJE JASNO, NEKA NAS SVE SAMELJU U ĆEVAPE! Abazović otkrio: Evo KO je ukinuo zabranu Belivuku za ulaz u CG!

Autor:

Svet

11.04.2023

22:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U fokusu rasprave na odboru je hapšenje dvojice policajaca po nalogu podgoričkog tužilaštva u oktobru 2021. godine, zbog skidanja zabrane ulaska Belivuku i Miljkoviću.

AKO NEKOM NIJE JASNO, NEKA NAS SVE SAMELJU U ĆEVAPE! Abazović otkrio: Evo KO je ukinuo zabranu Belivuku za ulaz u CG!

Foto: Tanjug/RADE PRELIC/bb

Skupštinski Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu koje obavlja kontrolno saslušanje predstavnika Vlade i tužilaštava održao je sednicu povodom ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru optuženim beogradskim kriminalcima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću. Sednicom je predsedavao čelnik odbora Momo Koprivica.

Na sednicu su došli premijer Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, te čelnik crnogorske policije Nikola Terzić, glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, kao i postupajući tužioci u tom predmetu Vukas Radonjić i Sanja Jovićević, a i tadašnji i sadašnji rukovodioci Osnovnog državnog tužilaštva Nikola Boričić i Duško Milanović, prenosi region Alo.

U fokusu rasprave na odboru je hapšenje dvojice policajaca po nalogu podgoričkog tužilaštva u oktobru 2021. godine, zbog skidanja zabrane ulaska Belivuku i Miljkoviću. Zabrana ulaska u Crnu Goru je skinuta krajem 2020. godine, a Belivuk i Miljković su boravili u Crnoj Gori deset dana tokom januara 2021. Krivičnom prijavom je obuhvaćeno više policijskih funkcionera i službenika. 

- Enes Baković je jasno rekao ko mu je rekao da skine zabranu, samo je rekao da je to urašeno za potrebe sektora. ašt je odbačena krivična prijava - u to ne ulazim. Meni je jasno, slodobno tako sve odbacite i nek pošteni ljudi idu u zatvor, a nepošteni nek maltretiraju građane Crne Gore i neka nas sve samelju u one ćevape - rekao je Dritan Abazović u svom obraćanju.

Poslušajte na 1:08:00

Poslanik DF-a Milun Zogović rekao je da su građani tokom saslušanja na odboru mogli da čuju neke nove informacije. 

Premijer: Vidite kako štite narko-kartele

Abazović je rekao da je zahvalan tužiocima na svemu što su rekli danas na odboru. 

- Neka se vidi sa čime se tužioci suočavaju, i kakve sve opstrukcije postoje. Tužilac Boričić je zbog toga što nije dozvolio da se radi nezakonito, smenjen. Zvali su tužioca Radonjića u pola jedan ponoći jer su saslušali policijske službenike. Vidite kako štite narko-kartele. Ko ovo ne razume, zlonameran je. Neka onda ne idu zatvor, neka nas maltretiraju - kazao je premijer. 

Kazao je da su Miljković i Belivuk došli jer je osumnjičeni šef kavačkog klana dobio dete pa da slave. 

- Na veselju je i sin Zorana Lazovića, Petar. Tu su i policajci iz Sektora za organizovani kriminal koji obezbjeđuju događaj. Ako to ne tretira SDT, super, neka, ali neka narod Crne Gore to vidi. Još ima dokument gde su ih navodno policajci kontrolisali. Tipično foliranje. Tobož nešto kontrolišu, to je foliranje. Hvala Bogu na Skaj prepisci, što je imamo. Mi tražimo ubice Duška Jovanovića, Više tužilaštvo ništa ne preduzima - rekao je Abazović. 

On je rekao "zamislite taj Sektor za organizovani kriminal kada dozvoljava da kriminalci dolaze na slavlje kod čoveka koji se tereti da je zloglasni kriminalac, vođa kartela i švercer kokaina". 

- Došli su kod čoveka koji je možda jedan od najzloglasnijih kriminalaca koje je ova zemlja ikada imala. To što u ovoj zemlji još nema hrabrosti da se obračunamo da Zoranom Lazovićem i njegovom ekipom, ali polako. Eto aktivnosti i poslanika, ruka pravde dobija zamah - rekao je Abazović. 

On je rekao da je Baković kazao u  izjavi istražiteljima da mu je Zoran Lazović telefonskim putem tražio da se skine zabrana ulaska. 

- Ako je od Lazovića to tražio Veljović, onda to on treba da kaže - rekao je Abazović. 

Koprivica je prethodno pitao Abazovića da li zna zašto su Belivuk i Miljković došli u Crnu Goru, ako se zna da se terete da su nekoliko meseci pre tog dolaska baš u Crnoj Gori počinili teška ubistva, i jesu li bili u kontaktu sa nekim službenim licima. 

Abazović: Mislim da je slučaj jednostavan

Abazović je kazao da je ovaj slučaj izazvao veliku pažnju javnosti, posebno u kontekstu ukupne borbe protiv organizovanog kriminala i narko-kartela u Crnoj Gori. 

Nesam tužilac, ali mislim da je slučaj jednostavan. Ukidanje zabrane moglo je da dođe samo od Uprave policije, jednog čoveka. Na čelu Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala, tada je bio Zoran Lazović. Iznad njega je bio Veselin Veljović. Ako je Veljović tražio od njega da to skine, onda Lazović treba da to kaže. Ispod njega je bio Enes Baković. Tu su i dva lica čiji je identitet poznat koja su zabranu ukinula nakon zabrane šefova - rekao je premijer. 

Abazović kaže da Specijalno tužilaštvo nije ni saslušalo Lazovića. 

- A dobro je poznato ko su Miljković i Belivuk, videli smo optužbe protiv njih - rekao je Abazović. 

Koprivica je rekao da je tema sednice kako je omogućeno dvojici "monstruoznih kriminalaca" da uđu u Crnu Goru. 

- Bez vladavine prava nema prosperiteta - rekao je Koprivica. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading