KO JE ODGOVORAN ZA EKSPLOZIJU U PODGORICI? Oglasio se ministar pravde!

Autor:

Svet

04.03.2023

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eksplozija se dogodila u trenutku kada je Osnovni sud bio krcat ljudima.

KO JE ODGOVORAN ZA EKSPLOZIJU U PODGORICI? Oglasio se ministar pravde!

Foto: dan.co.me/

Niko ne treba da beži od odgovornosti ni policija ni tužilaštvo, kako lične, neposredne, tako i funkcionalne, uključujući i mene, kazao je crnogorski ministar pravde Marko Kovač, koji je posetio povređene u eksploziji bombe u Osnovnom sudu.

Tridesetdevetogodišnji Podgoričanin Mladen Bulatović stradao je juče kada je na ulazu u podgorički Osnovni sud aktivirao ručnu bombu pre nego što je pristupio kontroli policijskih službenika. U eksploziji je povređeno devet osoba.

- Žalim zbog tragičnog događaja i povređenima želim brz oporavak. Povređeni se trenutno nalaze u stabilnom stanju i nadam da će tako i ostati -  kazao je Kovač, prenosi danas RTCG.

Istakao je da će narednih dana biti utvrđeno ko je odgovoran za tragediju.

- Što se tiče odgovornosti, nadležni će narednih dana utvrditi da li je bilo propusta, da li je ljudski faktor ili sistemski problem -  istakao je Kovač.

Naglasio je da su svesni u kakvom stanju funkcioniše Osnovni sud, kao i kada je ta zgrada napravljena.

- To nije zgrada koja treba da bude sud i u tom pravcu smo već preduzeli neke aktivnosti, izradu projektne dokumentacije, kako bi počeli sa konačnom izgradnjom palate pravde - naglasio je on.

- Sama eksplozija desila se na ulazu u zgradu suda. Ipak, to nas ne abolira od potrebe da stanje u bezbednosnom smislu dovedemo na najveći mogući nivo, kako bismo ostavili najmanje prostora da se ovakve stvari ponovo ne bi desile - zaključio je Kovač.

On je rekao da će u komunikaciji sa predsednicom suda kao i sa direktorom policije morati da iznađu adekvatno rešenje kako bi pojačali sigurnost kako zaposlenih u sudu, tako i građana i stranaka.

- To je nešto na čemu će se promptno raditi, kako bi već od ponedeljka imali drugačiju situaciju u Osnovnom sudu - poručio je Kovač.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading