SNIMAK KOJI JE NASMEJAO CEO REGION! Kako se obračunava struja u Republici Srpskoj? (VIDEO)

Autor:

Svet

22.12.2022

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest da će električna energija od nove godine poskupeti za potrošače u Republici Srpskoj izazvala je pravu pometnju i nezadovoljstvo među građanima, koji se danima pitaju šta će ih dočekati na računima za struju od januara 2023. godine.

SNIMAK KOJI JE NASMEJAO CEO REGION! Kako se obračunava struja u Republici Srpskoj? (VIDEO)

Foto: Printscreen YT

Iz Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske, građanima su prilikom objave informacije o poskupljenju pojasnili da se ukidaju letnja i zimska tarifa i da će obračun biti jedinstven tokom čitave godine, kao i da su utvrđena tri praga po kojima će se obračunavati cijena elektične energije, prenose Nezavisne.

Međutim, pošto građanima ni tada nije bilo najjasnije kako će to izgledati u praksi, direktor Regulatorne komisije Vladislav Vladičić, odlučio je da to "pojednostavi" kako više ne bi bilo zbunjenih.

- Kako se to obračunava, pa jednostavno. Tako što se to podeli sa dva. 250 se..po 250 jeftine i 250 skupe do 500. I 150 ove manje i 150 više od 500. Znači 300 će ući u kategoriju iznad 500 kilovat sati, a do 500 znači dva puta po 250 daju dvesto petsto.. Znači potošnja između manje i veće, ako je odnos 40-60, 30-70, svaki odnos se preračunava prema toj formuli. Tako da ni jedan potrošač neće biti zakinut - rekao je Vladičić.

Kako je to Vladičić "pojasnio", pogledajte u prilogu ispod:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading