MILOVE KOMITE PRAVILE PAKAO I CRNOJ GORI: Blokirali ulaze u gradove - najgore u Cetinju (FOTO)

Autor:

Svet

15.12.2022

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komite Mila Đukanovića su parkirali više automobila na saobraćajnice na ulasku u gradove.

MILOVE KOMITE PRAVILE PAKAO I CRNOJ GORI: Blokirali ulaze u gradove - najgore u Cetinju (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Milo Đukanović siguran u uspeh

Grupe građana blokirale su danas ulaze u Cetinje i Nikšić, te magistralni put Kolašin - Mojkovac. Policija je preusmeravala saobraćaj zbog blokada na putevima Podgorica – Cetinje i Budva – Cetinje. Tako su, kažu prisutni, izražavali  nezadovoljstvo usvajanjem Zakona o predsedniku.

Prva blokada je bila kod Cetinja, gde su okupljeni blokrali kružni tok na ulazu u grad.

Parkirali su više automobila na saobraćajnici. Na delu automobila su prekrivene registarske tablice.

Pojedini mediji su prethodno najavili blokade puteva u više crnogorskih gradova, pozivajući se na "saopštenja grupe građana", ne navodeći niti jedno ime.

Predrag Vušurović iz Pokreta "Ima nas" je u ponedjeljak na kraju protesta najavio da će narednog dana blokirati sve gradovi u Crnoj Gori.

Građani su nešto prije 12 časova počeli da se okupljaju i ispred tunela Budoš, na ulazu u Nikšić.

Okupljeni u Nikšiću su odmah kazali da će put biti blokiran do 15 časova.

Na protestu su bili odbornik Demokratske partije socijalista Boris Muratović i predsednik nikšićkog DPS-a Zoran Vukićević.

Građani su se okupili i kod skretanja za Biogradsku goru, između Mojkovca i Kolašina gde su blokirali saobraćaj.

 

 

Uprava policije se oglasila povodom, kako su naveli, objava više medija da je policija blokirala odvijanje saobraćaja od Podgorice ka Cetinju i od Budve ka Cetinju.

- Policija ne vrši blokadu putnog pravca Podgorica – Cetinje i Budva – Cetinje već vrši preusmjeravanje saobraćaja i omogućava njegovo alternativno odvijanje putnim pravcem Podgorica – Petrovac – Budva i obratno, a sve imajući u vidu da je u toku blokada saobraćaja putnog pravca Podgorica – Cetinje – Budva, na Cetinju, tačnije na kružnom toku, od strane više građana - saopštili su iz UP.

- Imajući u vidu navedeno, budući da se pomenutim putnim pravcem služi veliki broj građana, policija u cilju nesmetanog omogućavanja protoka ljudi i roba, saobraćaj preusmjerava navedenim, alternativnim putnim pravcem.

- Po prestanku blokade na kružnom toku na Cetinju, policija će omogućiti redovno i bezbjedno odvijanje saobraćaja, putnim pravcem Podgorica – Cetinje – Budva i obratno -navodi se u saopštenju.

Blokade na ulazima u Mojkovac, Nikšić i Cetinje koje su organizovale grupe građana su nakon dva i po sata završene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading