PUTINOV PLAN ZA BEKSTVO U SLUČAJU PORAZA: Ovo je projekat "Nojeva arka" - dve zemlje među glavnim opcijama

Autor:

Svet

07.12.2022

22:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Projekat je nezvanično nazvan „Nojeva arka“

PUTINOV PLAN ZA BEKSTVO U SLUČAJU PORAZA: Ovo je projekat "Nojeva arka" - dve zemlje među glavnim opcijama

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin ima plan za bekstvo u slučaju da Rusija izgubi rat koji je započela u Ukrajini u februaru, rekao je u sredu bivši pisac govora za šefa Kremlja, prenosi Njuzvik.

Abas Galjamov, bivši pisac govora Putina i politički analitičar, rekao je da mu je izvor od poverenja rekao da Kremlj od proleća razvija rezervni plan za potencijalni poraz u Ukrajini, koji uključuje bekstvo Putina i njegovog najvišeg rukovodstva u Venecuelu.

„Obično ne prepričavam insajderske priče, ali danas ću napraviti izuzetak. Prvo, previše verujem izvoru, a drugo, informacije su veoma sočne“, napisao je Galjamov na svom Telegram kanalu.

Prema rečima Galjamova, koji sada živi u egzilu, projekat je nezvanično nazvan „Nojeva arka“. Argentina i Venecuela su navodno među glavnim opcijama u koje bi Putin mogao da pobegne, ali je Kina razmatrana u ranim fazama pregovora.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

"Kao što naziv Nojeva arka implicira, radi se o pronalaženju novih zemalja u koje možete otići u slučaju da vam u domovini postane potpuno neprijatno“, napisao je Galjamov.

„Okruženje vođe ne isključuje da će izgubiti rat , izgubiti vlast i da će morati hitno negde da se evakuiše".

Galjamov, koji živi u egzilu u Izraelu od 2018. godine, rekao je da mu je izvor rekao da je Jurij Kurilin, potpredsednik i šef osoblja ruske energetske kompanije Rosnjeft , „čovek na terenu“ koji priprema sve aranžmane za potencijalnu evakuacija u Venecuelu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Sale

08.12.2022 01:38

Jes k.... Plitka pamet Galjamova. Atomska sila da izgubi?!, može samo u njegovoj glavi. Po onoj "Baba snila što joj milo bilo". Pusti snovi izmišljenog Galjamova, takozvanog Putninovog pisca. Kao da nema pametnih Rusa na svetu, pa je on delio svoju pamet.

Veternik

08.12.2022 06:24

Dicete vi pobeci iz fasistučke republike vas ima da navatamo nece vam niko pomoći