AKCIJA FBI U HRVATSKOJ: Putinov kum na udaru - pretresena superjahta od 200 miliona dolara

Autor:

Svet

29.11.2022

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Agenti FBI-ja pretresli jahtu Viktora Medvedčuka u Trogiru!

AKCIJA FBI U HRVATSKOJ: Putinov kum na udaru - pretresena superjahta od 200 miliona dolara

Foto: Tanug/AP, YouTube/Printscreen

Luksuzna jahta ukrajinskog oligarha, bivšeg ukrajinskog advokata i Putinovog saveznika i kuma Viktora Medvedčuka, 92-metarska "Royal Romance", koja je usidrena u Trogiru, pre deset dana je pretresena po nalogu Županijskog suda u Splitu.

To je potvrdio Dinko Mešin, sudija i portparol Županijskog suda u Splitu, a nalog za pretres raspisan je 15. novembra na zahtev Ministarstva pravde SAD.

Reč je o tajnom postupku, pa sudija Mešin nije mogao da iznese više detalja, osim da se na poternici nalazi ime ukrajinskog oligarha i ime njegove supruge Oksane Marčenko. Protiv njih SAD vode postupak zbog kršenja tamošnjih saveznih zakona, a između ostalog su optuženi i za pranje novca.

Podsetimo, jahta "Royal Romance" koja se dovodi u vezu sa uhapšenim ruskim oligarhom Viktorom Medvedčukom, zbog kog su Rusi oslobodili više od 200 ukrajinskih boraca, usidrena je u septembru mesecu u Trogiru u Hrvatskoj.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Superjahta duga 92 metra kupljena je za više od 200 miliona američkih dolara, a godišnji troškovi njenog održavanja i putovanja procenjuju se na vrtoglavih 15 do 20 miliona dolara. Jahta je predviđena za smeštaj 14 gostiju u sedam luksuznih kabina, a na njoj rade 22 člana posade.

Luksuzno plovilo može da razvije maksimalnu brzinu od 15 čvorova, ima gaz od 3.85 metara, a od luksuznih sadržaja ističu se palube od tikovine, teretana, liftovi koji povezuju ukupno pet paluba i 12-metarski bazen s vodopadom na gornjoj palubi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Miki

29.11.2022 19:46

FBI u slobodnoj i nezavisnoj Hrvatskoj.Bravo za njih imaju vdlike ovlasti na svojoj teritoriju.Za to su se borili.Ja sam srecan zbog njihove samostalnosti.

Toni

29.11.2022 20:35

@Miki - Ni Hrvati neznaju šta hoce. Svoje ustastvo ili američki ñeofašizam?!?!?!

Slavica

30.11.2022 20:25

Znaci Hrvatska se odcepila i povela rat da rasturi bivsu Jugu da bi danas bili kolonija amerike. I celog kolektivnog zapada. Eee jadnici. Bas su glupi ..