GRAFOSI OSVAJAJU AUSTRIJU: Šturm se izvukao - sledi duel sa renomiranim rivalom!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

29.11.2022

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripreme za pohod ka elitnom rangu srpskog fudbala.

GRAFOSI OSVAJAJU AUSTRIJU: Šturm se izvukao - sledi duel sa renomiranim rivalom!

Foto: RFK Grafičar

Deset dana je proteklo od kako su fudbaleri Grafičara okončali takmičenje u Prvoj ligi Srbije kada je prvi deo sezone u pitanju.

 

"Ljubičasti" su u velikom derbiju jesenjeg dela sezone poraženi na stadionu "kraj bežanijske crkve" od velikog rivala IMT-a rezultatom 0:3 čime su dozvolili "Traktoristima" da im pobegnu na šest bodova razlike pred start glavnih borbi koje će se odvijati tokom proleća naredne godine.

Međutim, u ekipi Grafičara ništa ne prepuštaj uslučaju, pa je ekipa otputovala u Austriju gde je u planu odigravanje dva prijateljska meča u cilju sticanja iskustva, ali i prezentovanja brenda Grafičara od kojeg se očekuje da već naredne jeseni zaigra u srpskoj fudbalskoj eliti.

Danas, utorak 29. novembra Grafičar je odigrao svoju prvu prijateljsku utakmicu na austrijskoj turneji. Protivnik je bila druga ekipa Šturma iz Graca, a susret je okončan rezultatom 3:3.

Foto: RFK Grafičar

Šturm Grac - RFK Grafičar 3:3

 

Golove za ekipu Grafičara postigli su Nikola Mituljikić u 10. i 40. minutu susreta, a treći pogodak je delo Mateje Bubanje koji je mrežu Austrijanaca zatresao pet minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka.

Treba istaći da Grafičar nije iskoristio jedanaesterac, a i da su tokom drugog poluvremena dva puta pogađali okvir gola, tako da se mora istaći da je podmlađena ekipa beogradskog prvoligaša bila daleko bliža trijumfu u ovom susretu.

Grafičar je u ovom susretu nastupio u sledećem sastavu: Manojlović, Lazić, Jovanović, Fol, Petrović, Vasiljević, Knežević, Ćurić, Nikolašević, J. Mituljikić i N. Mituljikić, a u igru su još ulazili MArinković, Ilić, Stajić, Makenzi, Krsmanović, Bajić, Bubanj, Cvetković i Radojević.

U petak 2. decembra sledi i drugi meč u kojem će Grafičar odmeriti snage sa ekipom Liferinga, timom koji suštinski predstavlja "B tim" ekipe Salcburga.

Foto: RFK Grafičar

Ekipa RFK Grafičar u Austriji

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading