HRVATSKI VOJNIK OPLEO PO LGBT POPULACIJI: Sud ga kaznio sa pola MILIONA dinara!

Autor:

Svet

13.11.2022

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojnik (31) iz Zagreba proglašen je krivim i sud mu je izrekao kaznu jer je na Facebooku vređao pripadnike LGBT zajednice.

HRVATSKI VOJNIK OPLEO PO LGBT POPULACIJI: Sud ga kaznio sa pola MILIONA dinara!

Foto: Profimedia

Prema presudi, vojnik je u julu ove godine na svom Facebook profilu podelio sadržaj govora Boška Obradovića iz srpskog parlamenta o "LGTB lobijima" te komentarisao da je Obradović "normalan", da su hrvatski političari "pe*eroljupci", a homoseksualci "nakaze", prenosi Index.hr.

Republika

Foto: wikipedia/Suradnik13

Vojska Hrvatske

Na sudu je istakao kako nije mislio na specifičnu osobu, već je hteo istaći činjenicu da "te ljude zakon štiti kao da su polarni medvedi".

- S ciljem stvaranja neprijateljskog, ponižavajućeg ili uvredljivog okruženja na temelju razlike u rodnom identitetu i spolnoj orijentaciji povredio je dostojanstvo građana, čime je počinio prekršaj iz Zakona o suzbijanju diskriminacije - navedeno je u presudi.

Sud je okrivljenog kaznio sa 30.000 kuna (7.758 KM) novčane kazne, a mora platiti i oko 1.500 kuna (400 KM) troškova prekršajnog postupka.

Tužbu protiv vojnika podnela je Vojna policija Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading