OSMI DAN POTRAGE ZA DETETOM U KANJONU TARE! Spasioci pokušavaju da iskoriste nizak vodostaj i bistru reku!

Autor:

Svet

15.10.2022

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osmi dan traje potraga za dvoipogodišnjim dečakom koji se nalazio u automobilu koji je u petak 7. oktobra sletio u Taru.

OSMI DAN POTRAGE ZA DETETOM U KANJONU TARE! Spasioci pokušavaju da iskoriste nizak vodostaj i bistru reku!

Foto: Republika.rs

Ronioci

Kako pretraga od predhodnih dana nije dala rezultate postavljene su mreže u Radovan Luci.

Predsednik Udruženja raftera skiper Veljko Ostojić, apelovao je još jednom na one koji vade pesak iz Tare da obustave radove.

Ostojić naglašava da pokušavaju da iskoriste lepo vreme, manji vodostaj, jer kada krenu kiše poveća se vodostaj a Tara postane divlja biće otežana bilo kakva pretraga.

- Reka se juče tokom dana izbistrila, dok je juče ujutro bila mutna. Ipak, apelujem još jednom na one koji vade pesak iz Tare da obustave radove. Nipošto da se ne radi ni u pritokama Tare, ni u Tari. Molim da ne rade ništa na auto putu jer javljaju fino vreme. Vodostaj je u opadanju, u donjem delu Tare od dana nesreće pa do sad opala je Tara jedan metar - naveo je Ostojić za crnogorske medije.

On je naglasio da su predhodni dan čamcima prešli oko 30 kilometara.

U potragu su uključeni profesionalni ronioci iz Bijele, Vojska Crne Gore, momci koji rone na dah, skiperi sa Tare, iz Mojkovca, Kolašina, Pljevalja i sa Žabljaka i Šćepan Polja, žabljačka i pljevaljska policija, aniteroristička jedinica, radnici NP “Durmitor”, žabljački, pljevaljski, mojkovački, kolašinski i nikšićki vatrogasci, vlasnici hotela, prodavnica, restorana, građevinskih firmi, rodbina i građani koji su obilazili priobalni deo Tare.

Prilikom sletanja automobila na putu Mojkovac - Đurđevića Tara -Žabljak, u kom se nalazila majka sa troje dece, poginula je dvadesetsedmogodišnja Jelena Vuković.

Za dečakom od dve i po godine se traga, a pre šest dana je u kanjonu, na tri kilometra od mesta udesa, pronađeno telo njegove sestre.

Treće dete koje se takođe nalazilo u vozilu spašeno je i u stabilnom je zdravstvenom stanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading