Cvijanović, Bećirović i Komšić novi su članovi Predsedništva! Prvi rezultati izbora u BiH! BAKIR potučen do nogu!

Autor:

Svet

02.10.2022

21:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kandidat SNSD Željka Cvijanović novi je srpski član Predsedništva BIH, Denis Bećirović iz ujedinjene opozicije je novi bošnjački član, dok je Željko Komšić ispred Hrvatskog naroda u Predsedništvu BiH.

Cvijanović, Bećirović i Komšić novi su članovi Predsedništva! Prvi rezultati izbora u BiH! BAKIR potučen do nogu!

Foto: youtube.com/printscreen

Pokazali su to prvi nezvanični stranački rezultati opštih izbora, koji su danas održani u BiH.

Cvijanovićeva je ubedljivo pobedila kandidata SDS Mirka Šarovića, dok je najveće iznenađenje pripremio Bećirović koji je potukao Bakira Izetbegovića, lidera SDA.

On je na konferenciji za medije priznao poraz i poručio: „Bilo je teško pobediti 11 stranaka, ali sam ostvario rezultat sa proteklih izbora“.

Što se tiče Hrvatskog naroda, ponovno će ih u Predsedništvu BiH predstavljati Željko Komšić koji je ubedljivo pobedio kandidata HNS-a Borjanu Krišto.

Istovremeno, izbore je dodatno zakomlikovao visoki predstavnik u BiH, kojeg ne priznaje RS, Kristijan Šmit koji je večeras iskoristio bonska ovlašćenja i promenio Izborni zakon BiH i Ustav FBiH.

Po prvim informacijama, on je proširio broj delegata u Domu naroda FBiH, gde će u buduće svi narodi biti ravnopravno zastupljeni uključujući i „Ostale“.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading