OPASNA PROGONITELJKA USKORO IZLAZI IZ ZATVORA: Zbog administrativnih zavrzlama još brže na slobodi

Autor:

Svet

24.09.2022

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osuđena progoniteljka Fara Damdži, takođe poznaat kao Fara Dan, mogla bi da bude napolju zahvaljujući grešci administratora.

OPASNA PROGONITELJKA USKORO IZLAZI IZ ZATVORA: Zbog administrativnih zavrzlama još brže na slobodi

Foto: Met Police


Ona je 2016. osuđena na pet godina zatvora zbog uhođenja crkvenog upravnika nakon što ga je upoznala na sajtu za upoznavanjei.

Fara - ćerka tajkuna koji je rođen u Južnoj Africi Amira Damdžija - napravila je pakao od života svojoj žrtvi nakon što je on odbacio da stupi u intimne odnose sa njom.

Dok je brojala dane u svojoj zatvorskoj ćeliji, 55-godišnjakinja je prikupila 5.000 funti donacija na Tviteru kako bi angažovala vrhunskog advokata da se žali na osuđujuću presudu iz novembra 2016.


Zatim je napisala besmisleno pismo vladinom telu optužujući istražnog službenika iz slučaja da je „uhodi i uznemirava“. I rekla je da je policajac "uplašio" njenu staru majku kontaktirajući je bez dozvole u ​​poruci poslatoj Multi-agencijskoj organizaciji za zaštitu javnosti (MAPPA). 

Damdži, koja je vodila umetničku galeriju na Menhetnu 1990-ih, osuđena je u februaru 2020. po dve tačke za kršenje zabrane prilaska u aprilu i junu 2018. Ali "ekstremno manipulativna" Damdži je pobegla u Irsku tokom njenog suđenja.

Ona uhapšena u Dablinu u avgustu 2020. i zadržana u pritvoru sedam meseci pre nego što je dobila pravo na kauciju. Zatim je ponovo uhapšena u okrugu Galvej u Irskoj prošlog meseca nakon što se nije pojavila na sudu na saslušanju za ekstradiciju - određen joj je pritvor.

Sudija Višeg suda u Dablinu je prošle nedelje konačno otvorio put za njeno izručenje Velikoj Britaniji nakon što su vlasti u njenom nalogu za hapšenje propustile da navedu da je izbegavanje kaucije krivično delo.

Rhiannon Cole, koja je zastupala Damdži u ime svojih irskih advokata, tvrdila je da je progoniteljka provela dosta vremena u pritvoru u Irskoj. Damji je takođe obećan dokument od irskih vlasti u kojem se navodi koliko je dana provela u zatvoru u Irskoj, ali on nije stigao do jučerašnjeg ročišta. Gospođa Kol je rekla da će dokument pokazati da je Damdžiji preostalo najviše samo 10 dana da odsluži kaznu, ili da uopšte nema vremena. Sudija Džefri Pegden, rekao je da bi datum puštanja Damdži na slobodu uskoro trebalo da bude poznat.

Ona će zato odslužiti ostatak kazne do puštanja na slobodu narednih dana. Damdži je prvi put zatvorena 2010. godine zbog prevare u iznosu od 17.500 funti i ima brojne osude za prevaru, krađu i izopačavanje toka pravde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading