OGLASIO SE MUP O MISTERIOZNOJ SMRTI HRVATSKOG SPECIJALCA: Navedena obuka je uobičajeni postupak!

Autor:

Svet

06.09.2022

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko srušio se na nasipu u Zagrebu u ponedjeljak poslijepodne tijekom trčanja prvoga dana redovne obuke specijalaca. Preminuo je u bolnici.

OGLASIO SE MUP O MISTERIOZNOJ SMRTI HRVATSKOG SPECIJALCA: Navedena obuka je uobičajeni postupak!

Foto: MUP Srbije

Pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko srušio se na nasipu u Zagrebu u ponedeljak poslepodne tokom trčanja prvoga dana redovne obuke specijalaca.

Ovaj specijalac na obuci, preminuo je u bolnici, prenose hrvatski portali, koji dalje izveštavaju da je u bolnici još jedan pripadnik ove jedinice, kome je pozlilo, ali mu je stanje sada stabilno.

Kako prenose tamošnji mediji, juče su tokom celodnevne obuke trčali na nasipu, gde im je i pozlilo.

Međutim, ono što ovu smrt čini misterioznom je činjenica da su svi kandidati prošli lekarski pregled, kao i da su bili zdravi.

Policajac koji je preminuo je imao samo 30 godina, a primljen je u Lučko zajedno sa tridesetak pripadnika, koji su dobili privremeno rešenje na šest meseci.

Pripadnik Antiterorističke jedinice (ATJ) Lučko preminuo je u bolnici nakon što se srušio na nasipu u Zagrebu juče poslepodne dok je trčao tokom prvog dana redovne obuke specijalaca. Povodom toga oglasili su se iz MUP-a i otkrili šta se tačno dogodilo.

- Antiteroristička jedinica Lučko, kao sastavni deo Interventne komande Uprave policije, počela je u ponedeljak, 5. septembra temeljne fizičke pripreme za 29 svojih pripadnika u kompleksu baze Antiterorističke jedinice Lučko u Zagrebu. Navedena obuka održava se pod nadzorom instruktora i predstavlja pripremu privremeno raspoređenih radnika za postupak selekcije koji im sledi, a nakon čega bi najspremniji za stalno bili raspoređeni u Antiterorističku jedinicu Lučko - navodi se u saopštenju MUP.

PROŠAO LEKARSKI PREGLED

- Navedena obuka uobičajeni je postupak i održava se prilikom svakog prijema novih članova, a pre obuke kandidati prolaze A kategoriju lekarskog pregleda koji obuhvata detaljan fizički i psihički pregled za obavljanje najsloženijih poslova policijskih službenika te moraju da daju saglasnost za sprovođenje temeljne bezbednosne provere - saopštavaju iz MUP i dodaju:

- Radi se o najdetaljnijem pregledu koji prolaze pripadnici specijalnih i interventnih jedinica, policijski ronioci, pripadnici protiveksplozijskih službi, kao i pripadnici koji pružaju ličnu zaštitu, opisali su i nastavili. Kako su naglasili, tokom jučerašnjeg dana, koji je bio prvi dan održavanja obuke, kandidati su uobičajeno prema rasporedu započeli dan, a kao poslednja etapa predviđen je trening kondicionog trčanja.

Neposredno pre završetka treninga trčanja, nešto pre 15 sati jedan pripadnik se požalio na slabost, da bi mu nedugo nakon toga pozlilo i drugom pripadniku.

- Prvu medicinsku pomoć pružio im je medicinski tim ATJ Lučko, a potom su prevezeni u Kliničku bolnicu Sveti Duh gde su hospitalizovani. Nažalost, tokom ranog jutra obavešteni smo da je jedan pripadnik preminuo dok je drugi stabilno - dodaju u saopštenju.

Potom su naveli kako je telo prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku zbog obudkcije, a policija će, sa ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti stradanja, preduzeti mere i radnje iz svoje nadležnosti.

-Pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko su, uoči sutrašnjeg Dana jedinice, pogođeni ovim događajem i izražavaju saučešće porodici svog preminulog člana. Saučešću se pridružuju svi zaposleni Ministarstva unutrašnjih poslova RH - navodi se u saopštenju MUP.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading