UTVRĐUJU SE OKOLNOSTI! Oglasila se bolnica nakon što je babica ispustila bebu na pod!

Autor:

Svet

24.08.2022

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Univerzitetskoj bolnici u Foči je pokrenut interni postupak utvrđivanja svih okolnosti oko incidenta koji se desio u toj ustanovi, kada je novorođenče prilikom poroda palo na pod.

UTVRĐUJU SE OKOLNOSTI! Oglasila se bolnica nakon što je babica ispustila bebu na pod!

Foto: ST/N. Mandić, Pixabay

Beba rođena u kolima Hitne pomoći

Oni ističu da zbog istrage ne mogu iznositi više podataka o stanju bebe, ali da stoje na raspolaganju kao ustanova svim nadležnim organima koji istražuju ovaj događaj, prenosi Srpskainfo.

Izražavamo žaljenje zbog nenamernog neželjenog događaja koji se desio u našoj Ustanovi. Preduzete su sve mere na adekvatnoj opservaciji novorođenčeta, koji se odnose na lekarske preglede, dijagnostiku i zdravstveno stanje novorođenčeta tokom boravka na Odeljenju ginekologije i akušerstva je bilo stabilno. Nakon provedene dijagnostičke obrade donesena je odluka nadležnih lekara, pedijatara i ginekologa, da se beba transportuje u Kliniku za pedijatriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu radi nastavka lečenja. Neželjeni događaj je prijavljen od strane nadležnog lekara, a u skladu s pravilom o prijavi svih neželjenih događaja pokrenut je postupak – kažu oni, pišu Nezavisne.

Podsetimo, babica u ovoj bolnici ispustila je bebu nakon carskog reza, a bolnica je navodno ovo želela da sakrije. Sve je obelodanjeno kada je dete počelo da dobija podlive nakon čega su kontatovane dve frakture lobanje i nekoliko preloma na telu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading