DALI ZAKLETVU DA ĆE BITI KRVNE OSVETE! Jeziv detalj na sahranama Borilovićevih žrtava, ovako su pokazali da se sprema VELIKO ZLO!

Autor: Republika

Svet

17.08.2022

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vuk Borilović je u petak, 12. avgusta, usmrtio deset osoba, a da bi do krvne osvete eventualno moglo da dođe, moglo se videti na sahranama žrtava.

DALI ZAKLETVU DA ĆE BITI KRVNE OSVETE! Jeziv detalj na sahranama Borilovićevih žrtava, ovako su pokazali da se sprema VELIKO ZLO!

Foto: Foto- Ilustracija: Republika.rs, Shutterstock,Facebook

Na sahranama žrtava Vuka Borilovića, koji je u petak izvršio masakr ubivši deset osoba, među kojima i dvoje dece, primećeno je nekoliko muškaraca u belim košuljama. Prema starim, crnogorskim običajima, to znači zakletvu na krvnu osvetu, prenosi Informer.

Stariji Cetinjani, koji dobro znaju običaje crnogorskih plemena i šta ovakva poruka nosi, zabrinuti su zbog onoga što bi moglo da usledi. Zbog svega su se među žiteljima brzo raširili strah i zabrinutost da se krvoproliće nije završilo.

Žrtve pomahnitalog masovnog ubice sahranjene su u subotu i nedelju na nekoliko grobalja na Cetinju i okolini, a među ožalošćenima bilo je i policajaca u civilu. Ovi policajci nisu prilazili muškarcima u belim košuljama, jer nositi takvu garderobu na sahrani nije protivzakonito, ali je to zapalo za oko starijim Cetinjanima i zabrinulo ih.

Jedan od njih ispričao je za crnogorske medije da bela košulja na sahrani može predstavljati vrlo opasnu poruku.

- Od davnina onaj koji na sahrani nekog svog bližnjeg, koji je ubijen, obuče belu košulju, time šalje poruku porodici ubice da se zaklinje na krvnu osvetu i da se dug u krvi mora naplatiti - kazao je ovaj Cetinjanin.

 Vukova supruga i tri ćerke, koje su u vreme zločina bile na moru, nalaze se na sigurnom, na tajnoj lokaciji i o njima brine policija. To je potvrdio i načelnik kriminalističke policije u Centru bezbednosti Podgorica.

- Preduzeli smo sve mere da ta porodica bude bezbedna. Svi razumemo tugu i bol porodica žrtava, ali Borilovićeva supruga i tri ćerke nisu odgovorne za zločin. Očekujem od svih građana Cetinja da to razumeju - rekao je Korać.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Mujo

17.08.2022 09:31

Povratak u srednji vijek... Ali bez pravoslavlja i bez pomoci Rusije...

miodrag

18.08.2022 08:06

naravno da ce biti krvne osvete. tako nalazu obicaji. oko za oko zub za zub