MASAKR POČINJEN PUŠKOM OD 800 EVRA: Monstruk za kratko vreme ispalio veliki broj hitaca

Autor:

Svet

16.08.2022

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poluautomatski lovački karabin koji je Vuk Borilović koristio kada je ubio deset sugrađana na Cetinju nastao je modifikacijom vojnih pušaka, a u mnogim zemljama se koristi kao zvanično oružje u vojnim i policijskim snagama, ali je u celom svetu vrlo popularno i kao sportsko i lovačko oružje.

MASAKR POČINJEN PUŠKOM OD 800 EVRA: Monstruk za kratko vreme ispalio veliki broj hitaca

Foto: www.profimedia.rs

Kod ovakvih pušaka primenjuje se kalašnjikov sistem i karakteriše ih bezbedan tip mehanizma za okidanje. Uz sve to, one su lake za korišćenje s obzirom na malu masu i mali trzaj.

- Ta puška je lagana poput pištolja, a civili imaju dozvolu za posedovanje neutomatskog (revolver) i poluautomatskog (pištolj) oružja. Pretpostavljam da se zakon Crne Gore i ne razlikuje mnogo od našeg po tom pitanju. Cene se, naravno, razlikuju u zavisnosti od namene, ali se kreću između 700 i 800 evra - rekao je za portal Republika.rs Petar Pantić, stručnjak za naoružanje i vlasnik Kluba strelaca "MUŠ".

Republika

Foto: Tanjug/AP/Printskrin/Instagram/socijaldemokratecrnegore/pixabay.com

 

 

On je rekao da je sasvim moguće da se iz ovakve puške za kratko vreme ispali veliki broj metaka, kao što je to učinio Vuk Borilović pre pet dana na Cetinju.

- Čuo sam da je prvobitna informacija bila da je pucano iz poluautomatskog lovačkog karabina. Ukoliko je informacija tačna, nije nemoguće da je za tako kratko vreme ispucao oko 100 metaka. Da je, kojim slučajem, pucao iz neautomatskog lovačkog karabina, to zasigurno ne bi mogao da uradi - objasnio je Pantić.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Inače, ovakve puške mogu imati i magacine kapaciteta deset metaka, što ga pretvara u ubojno borbeno sredstvo, a što se, nažalost, videlo u cetinjskom slučaju. Pored toga, ovakve puške odlikuje funkcionalnost u svim terenskim i klimatskim uslovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading