PREZIME KALUĐEROVIĆ POZNATO NA CETINJU! Zbog krvne osvete Nikola je robijao sa Žarkom Lauševićem: Tražio sam ubicu svog sina u Italiji, Hrvatskoj, Srbiji...

Autor:

Svet

13.08.2022

23:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Krvna osveta duboko je ukorenjena u Crnoj Gori, a Cetinje će dugo pamtiti slučaj Nikole Kaluđerovića koji je da bi osvetio smrt sina, ubio dvoje, a potom bio osuđen na 20 godina zatvora.

PREZIME KALUĐEROVIĆ POZNATO NA CETINJU! Zbog krvne osvete Nikola je robijao sa Žarkom Lauševićem: Tražio sam ubicu svog sina u Italiji, Hrvatskoj, Srbiji...

Foto: youtube.com/printscreen/instagram.com/_lilihip_

Vuk Borilović u jezivom masakru na Cetinju ubio je 11, a ranio 6 ljudi. Krvavi pohod počeo je od podstanara, gde je prvo ubio medicinsku sestru Natašu Pajović i njena dva maloletna sina, a potom je nasumično počeo da puca na prolaznike.

Njega je ubilačkom pohodu zaustavio Cetinjanin Nenad Kaluđerović koji je pucao na njega. Sudbina Kaluđerovića koji je likvidacijom napadača zaustavio dalje krvoproliće još uvek nije poznata, a kako se navodi, on je trenutno nedostupan policiji. 

Foto: Društvene mreže

Nenad Kaluđerović

Prezime Kaluđerović na Cetinju asocira na čuveni slučaj krvne osvete kada je Nikola Kaluđerović usmrtio dva lica u ime osvete za smrt njegovog sina.

Nikolin sin jedinac Željko ubijen je u kafanskom obračunu 1987. godine. Za ubistvo je osumnjičen Rade Grdinić, s kim je u kafani bio i mlađi brat Rajko. U januaru 1989. godine, Nikola je ubio Rajka na ulici, ali i mladića koji je kobnog momenta bio s Rajkom u društvu.

Nikola Kaluđerović je zbog dvostrukog ubistva osuđen na 20 godina zatvora. Odležao je devet, a od 1993. godine ćeliju je delio s komšijom s Cetinja, glumcem Žarkom Lauševićem, koji je takođe bio osuđen zbog dvostrukog ubistva. Kasnije je bio deo glumčevog romana "Godina prođe, dan nikad".

- Kod mene se to moralo desiti. Ja sam to morao učiniti. Nije bilo oproštaja. Samo se čekao momenat, ali nije bilo lako ni ubiti. Danima sam tražio ubicu. Jurio sam ga po Beogradu, Hrvatskoj, Italiji - pričao je Nikola.

Na pitanje da li bi počinio ubistvo da je, osim Željka, imao još sinova ili bi odustao iz straha za njihov život, Nikola je spremno odgovario:

- Naravno da bih ubio, jer nema krvne osvete na krvnu osvetu. Ako je moj sin ubijen i ja ubijem ubicu, tu je kraj... Jedan život za drugi život. Ali nekad situacija nije čista i strah i dalje postoji - pričao je Kaluđerović u jednom od svojih poslednjih intervjua.

Nikola Kaluđerović (82), najpoznatiji crnogorski osvetnik, koji je osvetio ubistvo sina jedinca, preminuo je na Cetinju 14. oktobra 2020. godine. Nije poznato da li je u srodstvu sa čovekom koji je juče usmrtio ubicu u ovom gradu, prenosi Mondo.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading