DRITAN ODBRUSIO MILOVCIMA: Kad se radilo sa katoličkom crkvom niko nije imao primedbu!

Autor: Republika

Svet

03.08.2022

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ako želite sistem segregacije, onda mislim da ste zalutali", rekao je premijer Crne Gore, posle potpisivanja ugovora sa SPC

DRITAN ODBRUSIO MILOVCIMA: Kad se radilo sa katoličkom crkvom niko nije imao primedbu!

Foto: Tanjug/PRAVOSLAVNA MITROPOLIJA CRNOGORSKO-PRIMORSKA

Dritan Abazović je, govoreći na 15. sednici Vlade Crne Gore, istakao da smatra da je potpisivanju Temeljnog ugovora nepotrebno dato previše prostora i da nema razloga da se oko toga diže prašina.

Patrijarh SPC Porfirije prethodno je sa Abazovićem potpisao Temeljni ugovor u Podgorici, nakon čega je usledila reakcija DPS. Stranka Mila Đukanovića je poručila da će pokrenuti inicijativu za rušenje crnogorske Vlade, na šta je usledila Abazovićeva reakcija.

- Ja želim da čestitam što je Vlada Crne Gore potpisala temeljni ugovorom sa SPC, što je na taj način jedno važno pitanje stavila "ad acta". Pitanje koje je po meni dobilo mnogo veće obrise nego što bi trebalo - rekao je Dritan na sednici Vlade i nastavio:

- Da napomenem, kada se to radilo sa katoličkom crkvom, niko se nije javio, ni od NVO sektora, niko ni za šta. Niko nije dao ni primedbu, ni sugestiju, kritiku... Kad je ratifikacija bila u parlamentu, niko nije imao primedbu, nije bilo diskusije vezano za to. Isto je bilo i kada je bilo sa islamskom zajednicom - objasnio je crnogorski premijer.

On je na kraju istakao da ako je neko mislio da će se on voditi segregacijom, grdno se prevario.

- E sada, ako vi želite segregaciju i ako očekujete da premijer jedne građanske vlade se vodi sistemom segregacije, stvarno mislim da ste zalutali. Spreman sam da nastavim političku borbu, znate me dovoljno da znate da iz arene nikada nisam pobegao, niti ću i spreman sam da donosim hrabre ali odlučne odluke - zaključio je Abazović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vojka

03.08.2022 10:52

Glavu gore Dritane. Osmeh ti lepo stoji