PATRIJARH PORFIRIJE OBJAVIO SNIMAK: Ovako je izgledalo potpisivanje Temeljnog ugovora! (VIDEO)

Autor:

Svet

03.08.2022

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temeljni ugovor između Srpske pravoslavne crkve i Vlade Crne Gore potpisan je danas u vili Gorica u Podgorici, a snimak samog čina podelio je patrijarh Porfirije na zvaničnom Instagram nalogu.

PATRIJARH PORFIRIJE OBJAVIO SNIMAK: Ovako je izgledalo potpisivanje Temeljnog ugovora! (VIDEO)

Foto: TANJUG/ PRAVOSLAVNA MITROPOLIJA CRNOGORSKO-PRIMORSKA

- Danas sam u vili Gorica u Podgorici sa Predsednikom vlade Crne Gore gospodinom dr Dritanom Abazovićem potpisao Temeljni ugovor između Srpske Pravoslavne Crkve i Vlade Crne Gore - piše.

 

 

- Ugovor je potpisan u prisustvu članova Svetog Arhijerejskog Sinoda Srpske Pravoslavne Crkve, Visokopreosvećenog Mitropolita crnogorsko-primorskog g. Joanikija, Preosvećene Gospode Episkopa sremskog Vasilija, zvorničko-tuzlanskog Fotija i Episkopa koji imaju kanonsku jurisdikciju na teritoriji Crne Gore mileševskog Atanasija, budimljansko-nikšićkog Metodija i zahumsko-hercegovačkog Dimitrija, kao i sekretara Svetog Arhijerejskog Sinoda Arhimandrita Nektarija.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i članovi Vlade Crne Gore. Slava Bogu! -

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading