IZA LAŽI O GENOCIDU SRBA NAD HRVATIMA STOJI LIJEPA NJIHOVA: Hrvatski javni funkcioner dokazivao besmislene teze

Autor:

Svet

23.07.2022

07:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Zagrebu je predstavljeno treće izdanje knjige "Ideologija i propaganda velikosrpskoga genocida nad Hrvatima: projekt Homogena Srbija 1941." hrvatskog istoričara Stjepana Loza, a na promociji je govorio i direktor Hrvatskog državnog arhiva Dinko Čutura.

IZA LAŽI O GENOCIDU SRBA NAD HRVATIMA STOJI LIJEPA NJIHOVA: Hrvatski javni funkcioner dokazivao besmislene teze

Foto: Screenshot/Z1

Dinko Čutura je na promociji potvrđivao kontroverznu tezu iz knjige Stjepana Loza, izjavivši da je genocid u Drugom svetskom ratu izvršen nad Hrvatima od strane Srba, a ne obrnuto kako se to najčešće predstavlja.

Ovo je nedvosmislen dokaz da iza ovakvih propagandnih i revizionističkih projekata stoji država Hrvatska, jer jedan državni funkcioner kao što je direktor državnog arhiva potvrđuje kontroverznu tezu o genocidu Srba nad Hrvatima u Drugom svetskom ratu. 

Mnogi hrvatski istoričari i zvaničnici pokušavaju da dokažu da genocida i zločina nad Srbima od strane Hrvata u Drugom svetskom ratu nije bilo, a Stjepan Lozo je otišao korak dalje optužujući zapravo Srbe da su počinili genocid nad Hrvatima.

Ovaj kontroverzni storičar postavio je u svojoj knjizi tezu da su Srbi formirali ideologiju genocida nad Hrvatima. Dalje se navodi da je genocid nad Hrvatima sprovođen tokom Drugog svetskog rata i nakon njega, a da su Hrvati oklevetani za ovu vrstu zločina nad Srbima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Hrv

23.07.2022 16:04

Hrvati su najmonstruozniji zločinci u istoriji čovečanstva. Nemci su za njih dečije obdanište. To je bolesna nacija, treba ih ograditi bodljikavom žicom kao opasne divlje zveri i pod prismotrom 24 svakog dana, meseca i godina koje dolaze...

Djordje

23.07.2022 18:35

Ovo je jedna teška bolesna lažovčina a ovi što ga slušaju su još gori