Linta ocenjuje: HRVATSKA VELIČA RATNE ZLOČINCE!

Autor:

Svet

21.07.2022

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas kao sramnu, ali očekivanu odluku hrvatskog predsednika Zorana Milanovića da odlikuje generala Ðuru Matuzovića, uz poruku da je Milanović time po ko zna koji put najdublje uvredio i ponizio srpske žrtve i članove njihovih porodica, prenosi Informer.

Linta ocenjuje: HRVATSKA VELIČA RATNE ZLOČINCE!

Foto: youtube.com/O2.TV

Linta navodi da je Matuzović optužen pred pravosuđem u BiH da je tokom 1992. i 1993. godine sa grupom hrvatskih oficira i vojnika počinio "monstruozni ratni zločin" nad srpskim stanovništvom u Orašju, te dodaje da je Milanović još jednom potvrdio da je "zaštitnik ratnih zločinaca".

Prošle godine je vratio odlikovanja gospodaru života i smrti u Osijeku i osvedočenom ratnom zločincu Branimiru Glavašu kojem je Ustavni sud Hrvatske ukinuo pravosnažnu presudu na inače malu zatvorsku kaznu od osam godina za ratni zločin likvidacije srpskih civila u Osijeku - naveo je Linta u saopštenju za medije.


On smatra da Milanović nastoji da stekne "jeftine političke poene" u biračkom telu šaljući poruku da je "veći Hrvat od Plenkovića i hadezeovaca i to na način da što više veliča ratne zločince i omalovažava i pljuje srpske žrtve".

Foto: Tanjug/HINA/ EDVARD SUSAK

Zoran Milanović

Linta je rekao da je Milanović jedan od brojnih primera da Hrvatska živi "duboko zarobljena u svojoj zločinačkoj prošlosti" i da nema snage da postane istinski demokratska država u kojoj će se ratni zločinci procesuirati, a sve žrtve bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost jednako poštovati.


U Hrvatskoj je jedan od najvažnijih pokazatelja patriotizma veličanje ratnih zločinaca s jedne strane i negiranje, prešućivanje, vređanje i omalovažavanje srpskih žrtava s druge strane - zaključuje Linta.

Milanović je dodelio počasne činove i uručio odlikovanja hrvatskim braniteljima među kojima je i visoki oficir Ðuro Matuzović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading