POTRESNA objava direktorke škole čiji učenik se utopio u Biogradu na izletu: Majka me je pogledala ravno u oči i zajecala!

Autor:

Svet

19.06.2022

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest o srednjoškolcu iz Gline koji je preminuo na izletu u Biogradu potresla je javnost.

POTRESNA objava direktorke škole čiji učenik se utopio u Biogradu na izletu: Majka me je pogledala ravno u oči i zajecala!

Foto: pixabay.com

Muškarac se davi u vodi

Policijska uprava zadarska potvrdila je nakon uviđaja da je maloletnik koji se utopio u petak oko 13:30 časova, ispred plaže Soline, bio u moru s prijateljima. Nakon nekog vremena odlučio je sam da se vrati na obalu, a ubrzo je pronađen na površini mora u besvesnom stanju.

Drugi kupači izneli su ga na obalu, gde mu je pružena pomoć do dolaska hitne medicinske pomoći. Uprkos pruženoj pomoći, maloletnik je preminuo, prenosi Telegraf.rs.

O tragediji se oglasila i direktorka srednje škole koju je dečak pohađao, Marija Margušić Novosel.

Njeno saopštenje prenosimo u celosti:

 

- Oprostite. Previše je tuge i previše je bola. Nakon pandemije i potresa, jednom sam prilikom izjavila da koja nas nesreća još može zadesiti. Nisam trebala. U radnom veku svakog nastavnika i direktora, u istoriji svake škole, smrt deteta ostavlja neizbrisivi trag. Pečat je to s kojim se do kraja života moraš nositi, s kojim ćeš svakog jutra otvarati vrata svoje kancelarije i na kraju dana ih zatvarati, s kojim i kada jednoga dana napustiš funkciju koju trenutno obavljaš moraš nastaviti da živiš.

Šta nas čeka i kakve je posledice smrt ostavila na njegove prijatelje i sve nas, ne znamo. Pokazaće vreme koje je pred nama. Već nekoliko sati nakon tragedije kontaktiran je regionalni Tim za psihološke krizne intervencije kako bismo organizovali sprovođenje intervencije u skladu s Protokolom. Uz pomoć struke učinićemo sve što je u našoj moći da sprečimo i ublažimo traumatske reakcije, dece, roditelja i nastavnika.

Osim što mi je teško kao direktorki škole, s njegovom porodicom povezani smo i rodbinskim vezama. Njihovu smo decu gledali kako odrastaju s našom decom. U jučerašnjem susretu s majkom i ocem i ostalom porodicom, tuga se ne može opisati rečima. Ali, u svojoj me neizmjernoj boli ta mlada žena pogledala ravno u oči i zajecala rečima: "Ne krivi sebe! Ne krivi nikoga od vas!"

Shvatate li njenu snagu? Shvatate li dubinu njene vere? On više nije među nama i više nikada ništa neće biti isto, ali verujem da će dragi Bog dati snage i poridici i svima nama s tim da se nosimo i živimo jer moramo da nastavimo da živimo - poručila je Margušić Novosel.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Solo

19.06.2022 09:31

Gde je tu obezbedjenje..???.. i spasioci koji samo sede ili flertuju sa zgodnim cicama umesto da paze na Plivace..Organizacija sedenje sa visine tornja je dobra ali pod uslovom da spasioc posmatra plivace umesto zgodne cice. Drugo treba instalirati Smanje plavove na 30-50m od obale i tu postaviti Spasioce jer su blize davljeniku nego da onaj silazi sa osmatracnice i juri do njega..Takodje gume za spasavanje treba postaviti na svakih 10m po par komada i sa time da se dopliva do davljnika ili da mu se dobaci..??Ada nema dobro obezbedjenje kad je puna i to je veliki problem za spsioce kojih iovako nema mnogo.??